AcasăOldBatalia impotriva dolarului

Batalia impotriva dolarului

Analistii internationali avertizeaza de multa vreme ca de departe cel mai acerb razboi al mileniului III este cel impotriva dolarului. Conform acestora, miza revoltelor arabe este scoaterea dolarului de pe piata internationala ca moneda principala.

Acest obiectiv poate fi atins prin lovirea tarilor producatoare si exportatoare de petrol, care utilizeaza dolarul si-l mentin pe piata. Aliati impotriva dolarului ar fi, conform serviciilor secrete arabe, China, Rusia si Franta. Arabia Saudita, principala tinta. Conform acestei strategii, revoltele arabe au fost organizate pe retelele de socializare patronate de Google, dar manipulate de hackeri chinezi si rusi. Franta, „bratul armat” al aliantei, s-a dovedit foarte vehementa in a fi in miezul razboiului fizic, in actiunile militare intreprinse impotriva presedintelui Libiei. La adoptarea rezolutiei Natiunilor Unite, nicio surpriza, China si Rusia s-au abtinut, desi se declara impotriva actiunii militare. „Reteta” este simpla: in timp ce SUA se straduiau sa-si pastreze aliantele cu tarile arabe exportatoare de petrol, pentru a tine dolarul puternic, inamicii dolarului s-au straduit sa le destabilizeze socio-politic. Yemenul, tara vecina cu Arabia Saudita, a “cazut” practic peste noapte. Ministri, politicieni, comandanti de armata, in frunte cu generalul Ali Mohsen al-Ahmar, apropiatul presedintelui Ali Abdullah Saleh, s-au alaturat revolutionarilor.

*Masuri de protectie pentru guverne*

James Turk, specialist international in investitii, presedinte fondator al Gold Money, autor al volumului “Colapsul dolarului si cum sa profiti din asta”, avertizeaza guvernele ca singura posibilitate de a iesi bine din lupta impotriva dolarului este sa-si ia urmatoarele masuri de precautie:

1. Sa cumpere aur (fizic, rafinat, mine neexploatate) si alte metale pretioase; doar aurul va stabiliza deficitele bugetare
2. Sa stocheze grâu si alte cereale de maxima necesitate, pentru protejarea populatiei
3. Sa nu mareasca taxele
4. Sa nu forteze fondurile de pensii pentru a achita datorii stringente
5. Sa nu ia masuri draconice inutile, pe care sa le numeasca “remedii”, care sa preseze poporul, pentru ca poporul trebuie sa sprijine guvernul sa treaca de criza, nu sa se iste revolte
6. Guvernele si bancile centrale sa nu mai emita garantii; oricum, acestea nu vor mai avea valoare
7. Sa nu se monetizeze datoriile catre bancile centrale (adica, sa nu se tipareasca bani pentru plata imprumuturilor).

*Ce face Guvernul României*

1. Incearca de câtiva ani sa instraineze aurul de la Rosia Montana
2. Exporta 40% din productia interna de cereale si recurge la importuri pentru a acoperi necesarul pentru populatie
3. Mareste taxele si impozitele, sub presiunea FMI, in numele unei asa-zise reforme fiscale
4. Sistemul de pensii din România a primit o grea lovitura dupa reforma guvernantilor, pensionarii primind mai putini bani de la stat
5. Reformele guvernului Boc, mai ales asumarea raspunderii pe noul Cod al Muncii, au stârnit furia sindicatelor, care ameninta cu ample manifestari de protest.

*Google acuza China ca blocheaza Gmail*

Google a acuzat guvernul chinez ca obstructioneaza serviciile gmail ale unor utilizatori care activeaza pentru drepturi democratice. Mesajele prin gmail catre activisti chinezi care indeamna la revolte dupa modelul celei “de iasomie” din Egipt au fost returnate necitite, semn al “cenzurii” cibernetice. Sau poate n-a avut cine sa le citeasca, multi activisti chinezi disparând de la domiciliu in ultima vreme. FaceBook, Linkedin si You Tube sunt blocate in China. Sunt autorizate si greu cenzurate motoarele de cautare autohtone, Panguso si Baidu, unde se gasesc stiri de pe agentia de presa Xinhua!

*Gaddafi nu e tinta raidurilor aeriene*

In ciuda faptului ca a fost distrus complexul rezidential al lui Gaddafi, Bab Al-Aziziya, coalitia americano-franco-britanica sustine ca liderul libian nu este o tinta.

“Nu ne da voie rezolutia ONU”, a subliniat seful britanic al Apararii, sir David Richards. “Urmarim doar distrugerea facilitatilor de comanda”. Premierul britanic David Came­ron a declarat ca actiunile coalitiei au oprit un masacru, pregatit de trupele lui Gaddafi in Benghazi, „comandamentul” rebelilor. Liga Araba ameninta ca-si va revizui pozitia fata de rezolutia ONU. In timp ce Libia este sub tirul coalitiei, regele Bahreinului, Hamad bin Isa al-Khalifa, a multumit trupelor saudite care l-au ajutat sa stabilizeze situatia inflamata de protestatari siiti, incitati de Iran. Saptamâna trecuta, ambele tari si-au retras ambasadorii. In Siria, protestatarii dau foc la sedii ale partidului de guvernamânt, Baath, considerându-le “simboluri ale opresiunii”.

*Ce are de pierdut România, in conflictul din Libia*

Ofensiva pornita impotriva dictatorului libian Muammar Gaddhafi se va resimti in România pe termen lung.

Analistul economic Liviu Voinea atrage atentia ca pretul petrolului a crescut cu peste 10% in ultimele trei luni, pe fondul revoltelor populare din nordul Africii si Orient. In plus, „România are creante de recuperat de la Libia, 47,4 milioane de euro, iar in cazul in care se schimba regimul, in recuperarea creantelor vor avea prioritate, cu siguranta, tarile care au participat activ din punct de vedere militar. La fel si in ceea ce priveste câstigarea de contracte in regiune“, spune Voinea.

Adina Mutar

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
61 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger