AcasăOldMicii producatori ataca supermarketurile

Micii producatori ataca supermarketurile

Satui sa-si vânda marfa pe nimic intermediarilor, din ce in ce mai multi agricultori si-au riscat economiile si si-au deschis propriile magazine. Afacerea a inflorit in vestul tarii, pe masura ce clientii au prins gustul produselor proaspete. In plus: laptele, brânza, carnea sau verdeturile costa mai putin, doar sunt la prima mâna.

Dan Negrea are mai multe sere cu legume, la 60 de kilometri de Satu Mare. Pâna acum, recolta era preluata de intermediari, care dublau sau chiar triplau preturile. Asa ca s-a hotarât sa-si deschida propriul magazin, pe care-l aprovizioneaza in fiecare zi. Ceapa pleaca din sera la un leu si ajunge tot la un leu in plasa consumatorului. La un hipermarket vin taxe de raft, alte taxe care maresc pretul mai bine de 2 lei. Ideea a fost preluata si de cei care cresc pui pentru carne, dar si de cei care produc lapte proaspat, unt, cascaval si brânzeturi. „Avantajele sunt de ambele parti: consumatorul este avantajat având marfa mult mai proaspata, preturile mult mai bune pentru ca nu mai exista adaos comercial de magazin, iar pentru noi avantajul este ca avem lichiditatile cu care sa putem lucra“, spune un proprietar de magazine.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
64 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger