AcasăOldRevolutiile arabe, cauzate de lupta impotriva dolarului

Revolutiile arabe, cauzate de lupta impotriva dolarului

In timp ce analistii occidentali considera ca revolutiile de pe axa Orientul Mijlociu – Nordul Africii sunt cauzate de regimuri dictatoriale, coruptie si imbogatirea excesiva a clasei politice aflate la guvernare in detrimentul populatiei din ce in ce mai sarace, serviciile secrete arabe au avansat alta ipoteza.

Miza acestor revolte este scoaterea dolarului de pe piata internationala ca moneda principala. In acest sens, o grea lovitura poate fi data prin tarile producatoare si exportatoare de petrol, care utilizeaza dolarul si-l mentin pe piata. Aliati impotriva dolarului ar fi, conform serviciilor secrete arabe, China, Rusia si Franta. Aceasta lupta va afecta aliante si strategii financiare in urmatorii ani.

*Soldatii cibernetici iranieni erau rusi*

A fost semnalata o activitate intensa pe retelele de socializare si printre opozantii regimurilor din Algeria, Bahrein, Iran, Arabia Saudita. Cei mai acerbi s-au dovedit hackerii iranieni, care au atacat website-uri americane, inclusiv Vocea Americii, iden­tificându-se ca “Armata cibernetica a Iranului”. Acest grup este responsabil si de atacurile asupra retelelor Twitter si FaceBook. Insa, pâna la urma s-au dovedit a fi hackeri rusi!

*“Turisti” rusi in Egipt*

Ţinta principala este Arabia Saudita, care are un indice foarte mare de nemultumire a populatiei (52,8), masurat de Global Peace Index, comparativ cu cel al Bahreinului (37,7), aflat acum in plina revolta populara. In timp ce trupe saudite au intrat in Bahrein, chemate pentru a sprijini monarhia, 38 de “turisti” rusi au fost semnalati la Aeroportul Hurghada, Egipt. Surse din aeroport au semnalat ca acestia nu folosisera niciun operator de turism, venind pe cont propriu, dupa cum a certificat si Asociatia Operatorilor de Turism din Rusia! Nu se specifica daca erau doar barbati!

*Hugo Chavez, urmatoarea tinta*

Presedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a fost avertizat de catre serviciile secrete ca revolta din tarile arabe tinde sa fie exportata si in tarile latino-americane. Venezuela, care se afla pe locul 11 pe lista tarilor pro­ducatoare de petrol, cu 2,3 milioane de barili pe zi, este tinta principala. Serviciile secrete venezuelene stau cu ochii pe FaceBook, dar inca nu au semnalat vreun “nucleu antiguvernamental”.

*FaceBook, mai tare ca petrolul*

General Atlantic intentioneaza sa achizitioneze 0,1 din cea mai mare retea de socializare, FaceBook. Afacerea va impinge valoarea popularei retele la 65 miliarde de dolari, ceea ce o situeaza inaintea companiei rusesti Lukoil, evaluata la 62 miliarde de dolari. De când cu „revolutiile FaceBook”, reteaua este in crestere majora a utilizatorilor. Fondata in 2004 de Mark Zuckerberg, reteaua are in prezent peste 500 de milioane de utilizatori. In 2011, utilizatorii vor ajunge la aproape 700 de milioane, aducând un venit de peste 800 milioane de dolari. Ţarile producatoare si exportatoare de petrol de pe axa Orientul Mijlociu – Nordul Africii isi revizuiesc strategiile socio-politice, analizând „Revolutia de Iasomie” din Egipt, izbucnita de pe FaceBook.

Adina Mutar

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger