Cauta

Capcanele shoppingului online

Indiferent cât de tentante ar parea la prima vedere (preturi mici, transport la domiciliu etc.), magazinele online pot ascunde capcane pentru amatorii de cumparaturi rapide.

Este bine cunoscut faptul ca atacatorii virtuali pândesc la cotitura, asteptând orice prilej sa ii „convinga” pe utilizatori sa isi expuna de buna voie datele de la cardurile de credit sau datele de autentificare in serviciile de e-banking.
Pentru a nu deveni victime sigure pentru atacatorii virtuali, BitDefeder a elaborat un ghid cu câteva reguli care sa-i ajute pe fanii comertului online sa se protejeze mai bine in cazul potentialelor furturi de informatii confidentiale.
Concret, firma de securitate IT recomanda sa nu introduceti mai multe date decât este necesar si intotdeauna sa va asigurati ca adresa URL accesata este cea corecta.
Totodata, cautati pictogramele de securitate care trebuie sa arate prezenta unei conexiuni securizate, pentru ca este singura garantie ca site-ul este de incredere.

*Atentie la internetul mobil!*

Daca folositi internetul mobil, introduceti manual URL-ul site-ului dorit. Pe un ecran de telefon mobil s-ar putea sa nu vedeti intreaga adresa si astfel puteti deveni vulnerabili in fata atacurilor de tip phishing.
Evitati sa descarcati orice tip de continut (formulare, felicitari virtuale, fisiere) sau sa accesati linkuri, daca nu sunteti absolut siguri de sursa acelor materiale. Acordati atentie deosebita la felicitarile virtuale si nu descarcati niciun fisier executabil, deoarece acestea pot contine virusuri de tip Trojan.
Daca este neaparat necesar sa deschideti astfel de atasamente, va recomandam sa salvati o copie locala si sa o scanati cu ajutorul unui antivirus, actualizat inainte de a le accesa.

*Folositi doar computerul personal*

Nu va accesati conturile de e-banking si nu faceti cumparaturi online de la calculatoare publice cu acces la Internet sau in timp ce sunteti conectati la o retea publica.
Datele confidentiale pot fi interceptate de alti utilizatori, cu exceptia cazului când conexiunea e criptata.
Descarcati cele mai recente actualizari pentru sistemul de operare si pentru solutia de antivirus, deoarece atacatorii virtuali nu rateaza nicio oportunitate de a incerca sa va fure banii.

Ultimele stiri

  • Conferința Webdidactica „Conștient, nu dependent – Educația, prima linie în lupta antidrog” prezintă date alarmante despre consumul de droguri în rândul elevilor
  • Pană masivă de curent în Cehia: Praga și alte regiuni, afectate. „O situație excepțională”
  • Când va afla Georgescu dacă scapă de controlul judiciar: „Sunt bucuros că dosarul meu a ajuns în instanță”/Așteptat de susținători în fața Judecătoriei- VIDEO
  • Explozie uriașă la o benzinărie din Roma: cel puțin 20 de răniți – VIDEO
  • Coldea, „șeful cel mare”: Ies la iveală detalii-bombă din rechizitoriul DNA, despre rolul-cheie al fostului numărului 2 din SRI
  • Calcul estimativ. Câți bani pierde un român cu salariu de 4.000 de lei, lună de lună, din cauza scumpirilor
  • Angajații de la casele de pensii au început protestele. „Sporul de condiții vătămătoare nu reprezintă un privilegiu”
  • Probleme în Gara de Nord din Capitală. Panourile de informare și camerele de luat vederi nu mai funcționează
  • Anunț de atribuire UAT Orașul Negru Vodă
  • Caricatura Zilei
  • Exit mobile version