Cauta

Remedii naturiste pentru o inima sanatoasa

De-a lungul vietii, avem parte de mai multe tristeti decât de bucurii si se ajunge ca, la un moment dat, medicul sa ne spuna ca avem probleme cu inima, ca suferim de hipertensiune sau hipotensiune arteriala, tahicardie, brahicardie, extrasistole, ateroscleroza coronariana, flebita sau tromboflebita.

Dar natura, cu darnicia ei, ne ofera o gama variata de remedii, ca sa prevenim si sa tratam bolile inimii, sa traim sanatos si sa ne bucuram de viata cât mai multi ani.

Talpa-gâstei e bogata in heterozide cardiotonice, care au efect in angina pectorala, hipertensiune arteriala, tahicardie, nevroze cardiace, reglarea batailor inimii, dupa stari nevrotice. De la talpa-gâstei se foloseste toata partea aeriana, din care se prepara infuzie sau tinctura.
Peste o lingurita de planta uscata se toarna 200 ml de apa clocotita si se lasa la infuzat 15-20 de minute. Se beau doua cani de ceai pe zi, una dimineata si una seara, indulcit cu miere sau câte un vârf de lingurita de miere si tot atâta zahar. Tinctura de talpa-gâstei se obtine turnând 100 ml de alcool de 70 de grade peste 20 de grame de planta uscata si fin maruntita. Se lasa la macerat timp de opt zile, se filtreaza si se pastreaza la rece, in sticlute de culoare inchisa. Se iau câte 20-30 de picaturi, de trei ori pe zi.

Vâscul regleaza tensiunea, coborând-o când e prea ridicata sau ridicând-o când e prea mica. Ca sa nu provoace alergii, vâscul, planta parazit, ar trebui recoltat de pe mar. Ceaiul de vâsc se prepara punând seara o lingurita de planta intr-o cana cu apa rece. Dimineata se strecoara, maceratul se incalzeste usor si se bea cu inghitituri mici. Cu ceaiul de vâsc se pot face cure, bând trei saptamâni la rând câte trei cani pe zi, doua saptamâni câte doua cani pe zi si o saptamâna câte o cana de ceai pe zi. Preventiv, cura cu ceai de vâsc dureaza un an, câte o cana de ceai in fiecare dimineata.

Rozmarinul contine flavonoide, care regleaza ritmul cardiac si elimina starile de tensiune. Maceratul de rozmarin se prepara turnând doua cani de alcool de 60 de grade peste o cana de planta. Se lasa la macerat doua saptamâni, dupa care se strecoara. In prima saptamâna se ia zilnic câte o jumatate de lingurita din doua in doua ore si in urmatoarele doua saptamâni se ia aceeasi cantitate de doua ori pe zi, dimineata si seara, inainte de masa.

Usturoiul asigura protectie impotriva imbatrânirii vaselor. De aceea este recomandat hipertensivilor si persoanelor cu LDL peste limitele normale. Usturoiul poate fi taiat in patru sau mai multe bucati mici si baut cu apa, precum pastilele. Este de preferat usturoiul ca atare si nu cel in capsule, care deja e trecut printr-un proces de prelucrare si a pierdut o parte din proprietatile initiale.

Ultimele stiri

  • Dacă nu erau bulgarii, poporul v-ar fi iubit cu ouă și roșii, domnule Bolojan!
  • VIDEO. Angajații de la Finanțe tună și fulgeră în fața ministrului Nazare: Veniți în fiecare birou, la fiecare etaj, să vedeți în ce condiții lucrăm!
  • Actrița Manuela Hărăbor, scoasă din distribuția unui serial pe motiv de „expunere politică”: „Cum e cu egalitatea de drepturi a ideologiei voastre pro-europene?”
  • Surse. CCR se pregătește să acorde indemnizații de câte 180.000 de lei pentru cei 3 judecători care își termină mandatul
  • Jocuri de noroc: Când influenceri și vedete devin dealerii noii dependențe
  • A expirat plafonarea la energia electrică/Cu cât cresc facturile la curent
  • ANRE majorează tarifele reglementate de distribuţie a gazelor naturale, de la 1 iulie
  • Elena Udrea află astăzi dacă va fi liberată condiționat. Judecătoria Ploiești, așteptată să se pronunțe asupra cererii fostului ministru
  • Comunicat de presă GREENVIRO SRL
  • Caricatura Zilei
  • Exit mobile version