Cauta

Ce boli trateaza tarâta de grâu

Tarâtele rezulta din macinarea boabelor de grâu si se separa de faina prin cernere.

In vremuri de demult, tarâta de grâu era folosita ca hrana pentru animalele din gospodarie si la fabricarea borsului. In nevoia lor de a-si trata bolile de care sufereau, oamenii au folosit tarâta ca leac pe când medicamentele de sinteza inca nu se produceau.

Tarâta este foarte bogata in vitaminele din grupul B, cu exceptia vitaminei B12, minerale, sodiu, potasiu, magneziu, calciu si aminoacizi. Datorita compozitiei sale, tarâta are numeroase proprietati medicinale. Astfel, tarâtele regleaza digestia, sunt emoliente, laxative, nutritive, remineralizante, reconfortante, tonic general.

– Apa de tarâta vindeca diareea. Intr-un litru de apa plata se pun patru, cinci linguri de tarâte, se amesteca bine si se lasa vasul acoperit, peste noapte, timp de 8, 10 ore. Dimineata se strecoara si zeama se bea peste zi, cu inghitituri mici, la temperatura camerei sau usor incalzita.

– Ca leac impotriva constipatiei se iau doua, patru linguri de tarâte inmuiate, câteva minute, in apa calduta, nu mai mult de temperatura corpului, sau in lapte cald.

– Impotriva tusei ori a racelilor puternice se pun pe pieptul bolnavului comprese cât mai fierbinti cu tarâta de grâu dupa ce locul a fost uns cu grasime de porc, unt sau ulei. La acest procedeu sa se apeleze de preferinta seara si bolnavul sa nu mai iasa din casa pâna a doua zi.

– Furunculele si cosurile se vindeca daca se pun peste ele comprese cu tarâte calde stropite cu otet de mere.

– Apa de tarâte are darul de a curata pielea in profunzime, de a-i reda stralucirea si tineretea, de a o catifela. Si astazi exista medici care cunosc proprietatile tarâtei si care recomanda mamelor sa faca baie cu apa de tarâte nou-nascutului pentru curatarea pielii.

– „Zabalutele” sunt crapaturi care apar la coltul buzelor din cauza unui aparat dentar prost adaptat sau a infectiei. De cele mai multe ori, tratamentul extern nu da nici un rezultat deoarece este ignorata principala cauza: lipsa vitaminei B2.

– O cura de doua, trei saptamâni cu tarâte care mustesc de vitamina B, doua lingurite de tarâta intr-un pahar cu apa plata, usor incalzita, vindeca „zabalutele” fara sa mai fie nevoie de tratament extern. Pentru ca sunt cam inecacioase, copiilor li se poate da zeama de tarâte care are acelasi efect.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version