AcasăOldIngramadeala pe „National Arena“

Ingramadeala pe „National Arena“

Presedintele Dinu Gheorghe crede ca echipa va mai juca din sezonul viitor pe stadionul „Valentin Stanescu” din cauza problemelor de securitate.

La o zi distanta dupa ce Gigi Becali a declarat ca se gândeste din ce in ce mai serios ca Steaua sa joace pe „National Arena“, Rapidul anunta la rândul ei ca nu va mai face multi purici pe fosta potcoava din Giulesti. Presedintele Dinu Gheorghe crede ca e greu ca formatia antrenata de Marius Sumudica sa mai dispute meciurile de pe teren propriu, din sezonul 2011-2012, tot pe acest stadion. „Totul depinde de Comisia de Licentiere, dar si mie imi vine din ce in ce mai greu sa cred ca vom putea evolua aici si in stagiunea urmatoare. Sunt probleme mari de securitate“, a spus oficialul rapidist, care exclude varianta construirii unui nou stadion. Cum era firesc, si rapidistii intentioneaza sa se mute pe “National Arena”, acolo unde vor trebui sa se “bata” cu FC Steaua si FC Dinamo, cluburi care ori si-au manifestat intentia de a evolua pe impunatoarea constructie, ori sunt tentati sa faca asta. Daca lucrurile vor decurge intocmai, din toamna acestui an, vechile arene din Giulesti, Stefan cel Mare si Ghencea se vor umple de buruieni.

*Giulesti, inaugurat in prezenta Regelui Carol al II-lea*

Cel mai vechi stadion dintre cele trei este cel din Giulesti. Arena a fost inaugurata pe 10 iunie 1939, in prezenta Regelui Carol al II-lea, dupa trei ani de la demararea lucrarilor. Multa vreme, stadionul Rapidului a fost cel mai cochet din România, fiind o replica la scara redusa a faimosului „Highbury“, fosta „casa“ a englezilor de la Arsenal Londra. Arena a fost reamenajata in anii ´90, ajungând la o capacitate de 19.100 de locuri. In 2008, s-a pus problema darâmarii arenei si construirii, pe acelasi amplasament, a unui stadion de 30.000 de locuri, dar proiectul a picat.

*Dinamo joaca in „Groapa“ de 60 de ani*

Exceptând câteva partide in cupele europene sau in cuplajele bucurestene, disputate pe „23 August“ sau in Cotroceni, Dinamo joaca in „Groapa“ de 60 de ani. Gruparea de pe Bulevardul Stefan cel Mare evolueaza pe un stadion de 15.000 de locuri, inaugurat in 1951, cu un meci impotriva formatiei Locomotiva Timisoara. In ultimii ani, stadionul „câinilor“ a fost dotat cu instalatie de nocturna, iar in mandatul de presedinte al impresarului Giovanni Becali, arena s-a ales cu imbunatatiri in sectorul tribunei oficiale, care astazi poate gazdui 3.922 locuri. Arena apartine Ministerului Administratiei si Internelor si e parte a Complexului Sportiv Dinamo.

*Marile meciuri din Ghencea, de la Anderlecht la Bayern Munchen*

Stadionul Steaua a fost dat in folosinta in 1974, cu ocazia unui meci amical disputat intre Steaua si OFK Belgrad. Nocturna a fost inaugurata pe 14 august 1991, la un duel cu FCM Bacau. Este una dintre putinele arene din tara care indeplinesc standardele impuse de FIFA si UEFA. In ultimii 25 de ani, Ghencea a gazduit foarte multe partide ale echipei nationale, dar arena „ros-albastrilor“ a fost martora unor partide de neuitat ale Stelei, precum duelurile cu Honved Budapesta, Anderlecht, Spartak Moscova, IFK Göteborg, Galatasaray, asta ca sa ne amintim doar de cele doua stagiuni de vis din Cupa Campionilor Europeni, ori CF Valencia, Real Madrid, Lyon, Liver­pool, Arsenal sau Bayern Munchen, dueluri recente in cupele europene.

Mihai Koblenko

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
65 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger