Cauta

Cum a ajuns BarÇa carne de tun

Daca miercuri seara, la Roma, Mircea Lucescu a realizat prima sa victorie, in deplasare, in fata unei echipe italiene, ei bine, in aceeasi seara, la Londra, Arsenal a izbutit primul succes oficial in fata Barcelonei.

Golurile lui Van Persie (’78) si Arsavin (’83) au produs pe „Emirates Arena” prima infrângere a catalanilor din istoria confruntarilor oficiale cu Arsenal Londra. Pâna la duelul de miercuri, Barça se mândrea cu trei victorii, alte doua meciuri contra „tunarilor” incheindu-se la egalitate. De mentionat ca toate cele sase partide s-au jucat exclusiv in Liga Campionilor. La fel de adevarat este faptul ca, in faza eliminatorie, Barcelona nu a câstigat inca niciun meci disputat in deplasare, avându-l pe Guardiola la timona, in „era Pep” spaniolii suportând o linie de clasament care cuprinde 0 victorii, 5 remize si 2 infrângeri. Statistica nu include finala sezonului 2008-2009 (FC Barcelona – Man. United 2-0), disputata pe teren neutru, la Roma.

*Absenta lui Puyol, presupusa cauza a esecului…*

Presa catalana scrie ca FC Barcelona a pierdut la Londra pentru ca nu l-a avut in teren pe capitanul Carles Puyol, care acuza o tendinita. Parerea ziaristilor de la „Marca” se bazeaza pe faptul ca, in aceasta stagiune, Barça a disputat per total 40 de meciuri, din care a cedat patru si a remizat de sase ori. Ei bine, la toate cele patru partide (1-3 cu FC Sevilla in Supercupa, 1-3 cu Betis Sevilla in Cupa Spaniei, 0-2 cu Hercules in campionat si 1-2 cu Arsenal in Liga Campionilor), Puyol a fost absent, la fel cum s-a intâmplat si la patru din cele sase remize.

*… Gafa lui Valdes, adevaratul motiv*

In realitate, Barcelona a cedat pe „Emirates” in primul rând din pricina portarului Victor Valdes, cel care, la 1-0 pentru catalani (Villa ’26, dupa un assist semnat de Messi), a incasat un gol demn de comediile mute, Van Persie surprinzându-l pe goalkeeperul Barçei cu un sut la coltul scurt, dintr-un unghi aproape imposibil. Altfel, ultima data când FC Barcelona a pierdut in Liga Campionilor, dupa ce a condus, s-a intâmplat acum aproape un an, mai precis pe 20 aprilie 2010, in prima mansa a semifinalei cu Inter Milano, meci câstigat de italieni cu 3-1 (goluri Sneijder ’30, Maicon ’48, Milito ’61, respectiv Pedro ’19). In fine, ultimul amanunt statistic indica faptul ca, miercuri seara, Arsenal Londra a aliniat cel mai tânar lot din acest sezon UCL (23 de ani si 333 zile).

Mihai Koblenko

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version