AcasăOldCum te feresti de o nastere prematura!

Cum te feresti de o nastere prematura!

Incidenta nasterilor premature este in crestere fiind corelata cu sanatatea mamei. Afla mai multe despre factorii care influenteaza prematuritatea si cum pot fi combatuti.

– Tinerii ar trebui sa solicite medicului o serie de informatii medicale in cazul in care decid sa isi intemeieze propria familie si sa aiba copii.
– Un avort (si in special unul realizat la prima sarcina) creste riscul unei nasteri premature la urmatoarea sarcina.
– Este foarte important ca momentul conceptiei sa fie intr-o perioada in care ambii parinti sunt perfect sanatosi si nu sufera de intoxicatii cu nicotina, alcool sau droguri.
– Sanatatea nou-nascutului este direct corelata cu sanatatea mamei. Din aceasta cauza este foarte important ca o posibila infectie mama-fat sa fie descoperita si tratata cât mai devreme posibil. Aceasta ar putea preveni o nastere prematura si poate garanta sanatatea copilului. Infectiile virale si bacteriene constituie cauza cea mai frecventa a nasterilor premature.
– Programarea la specialistul obstetrician in primele trei luni de sarcina este obligatorie, iar in cazul in care exista orice fel de risc, viitoarea mama trebuie sa consulte medicii specialisti din specializarea in care se suspecteaza riscul. Orice patologie a sarcinii reprezinta un risc de nastere prematura.
– Pentru evolutia unei sarcini normale sunt necesare patru vizite medicale in ultimele 4 luni de sarcina, la medicul specialist obstetrician. Daca sarcina este cu risc, vizitele se vor face de doua ori pe luna sau saptamânal.
– Gravidele trebuie sa efectueze examinari repetate de urina. Infectiile urinare se vor trata corect. Orice febra in cadrul infectiei trebuie combatuta.
– Gravidele trebuie sa isi monitorizeze cresterea in greutate.
– Stresul si efortul fizic pe timpul sarcinii reprezinta un risc ridicat de nastere prematura.
– Sarcinile multiple si fertilizarea in vitro expun mama la riscul unei nasteri premature. Acest tip de sarcini trebuie monitorizate cu atentie pentru a se putea observa chiar si cel mai mic simptom de disconfort al fatului in uter, iar viitoarea mama trebuie sa se supuna controalelor medicale mai frecvent.
– In momentul aparitiei durerilor sau a hemoragiei, gravida se va prezenta la medicul specialist si va fi internata in serviciu spitalicesc.
– Asistenta la nastere este obligatorie in maternitate in echipa completa: medic specialist obstetrician si neonatolog.

Andrei Ispas

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
56 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger