Cauta

Cum sa-ti pastrezi slujba pe timp de criza

In aceasta perioada de criza, prioritatea oricarui salariat nu mai este gasirea unui alt serviciu mai bine platit, mai aproape de casa sau intr-un domeniu mai apropiat de visurile sale, ci, pur si simplu, pastrarea locului de munca actual. Cu putin ajutor si urmând câteva sfaturi, vei trece cu bine peste criza si iti vei pastra si jobul.

Mergi pe burta – Daca excelezi la locul de munca vei fi observat. Colegii vor vedea in tine o amenintare si vor incepe sa-i spuna diverse lucruri mai mult sau mai putin adevarate despre tine sefului.

Nu te lasa nici pe tânjala – Pe timp de criza, biroul devine un adevarat câmp de lupta. Nu face nici mai mult, nici mai putin decât se asteapta de la tine si incearca sa pastrezi un ritm constant in care iti indeplinesti sarcinile.

Nu te plânge – Când nivelul de stres al angajatorului a depasit nivelul mediu pentru ca banii nu mai intra in firma si abia are cu ce sa plateasca salariile, sa te plângi iti va asigura fara indoiala un loc in rândul somerilor.

Accepta o taiere din salariu – Daca seful te anunta ca trebuie sa iti mai scada din leafa pentru a putea tine compania pe linia de plutire, inghite-ti injuraturile.

Neutru e cel mai bine – Daca te afiliezi grupului gresit, risti sa o patesti. Daca te apropii foarte mult de sef, risti sa pleci odata cu el.

Stai peste program – Nu spune nimeni ca trebuie sa folosesti acest timp muncind. Trebuie doar ca seful sa te vada ca pleci mai târziu. Si mai ales ai grija sa ajungi la birou inaintea sefului.

Andrei Ispas

Ultimele stiri

  • COTAR acuză: ASF închide ochii în fața unui nou faliment pe piața polițelor RCA, iar ANAF controlează doar firmele care au capital românesc
  • „Pe drumul gustului”, o declarație de război împotriva prostituării televiziunii culinare
  • În 2025, unii mai poartă mască, iar alții încă trimit pornache pe whatsapp
  • La 15 ani, un elev clujean uimește lumea științifică cu o stație care „analizează atmosfera”. Performanțele l-au recomandat pentru campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • PE relaxează regulile privind stocurile de gaze. Ion Sterian: „Este un lucru bun pentru România”
  • Detoxifierea hormonală: Ce înseamnă și de ce este tot mai populară în rândul femeilor?
  • VIDEO. Călin Georgescu a mers să semneze controlul judiciar: „A venit vremea ca românii să-și revendice suveranitatea, să-și decidă singuri viitorul”
  • Un incendiu de vegetație face ravagii lângă Marsilia: Peste 100 de răniţi și sute de oameni evacuați – VIDEO
  • Cutremur în România, miercuri dimineață. Ce magnitudine a avut seismul
  • Alertă de toxiinfecţie alimentară într-o tabără din Bihor. Planul roşu de intervenţie, activat: 16 copii şi 2 adulţi au ajuns la spital
  • Exit mobile version