Cauta

Protejati-va identitatea intr-un CV!

Identitatea unei persoane este de multe ori folosita in vederea realizarii unor fraude, cum ar fi furtul datelor personale, care a devenit o problema cu consecinte grave. De aceea, este important sa aveti grija de datele voastre personale, pe care le mentionati in CV, pentru a va proteja de astfel de inselaciuni.

Furtul de identitate apare atunci când cineva foloseste informatiile dvs. de identificare personala (nume, CNP, numarul cardului de credit) fara permisiune pentru a comite fraude sau alte infractiuni (fura bani sau cumpara obiecte, bunuri mobiliare si imobiliare).
Astfel, este indicat sa aveti un CV public, care sa contina date de interes general, si un CV privat, in care puteti include mai multe detalii si pe care-l puteti folosi in aplicatiile voastre pentru joburi, recomanda specialistii in recrutari online.
Cum nu veti fi direct angajati in urma trimiterii unui CV, adresa completa si data nasterii sunt detalii personale din CV care nu sunt utile nici macar pentru angajator. Veti avea suficient timp pentru a comunica datele personale complete dupa angajare. Daca nu doriti sa faceti parte din baza de date a multor firme si sa fiti obiectul e-mail-urilor si apelurilor telefonice comerciale, nu faceti public in mediul online, numarul de telefon si adresa de e-mail.

Informatiile personale necesare intr-un CV:
– numele si prenumele candidatului (fara initiala tatalui sau numele de fata al mamei);
– vârsta (si nu neaparat data nasterii sau locul nasterii);
– numarul de telefon si adresa de e-mail (necesare doar in CV-ul trimis angajatorului pentru a va putea contacta pentru interviu).

Care sunt masurile de siguranta pentru a evita furtul datelor personale din CV:
– nu comunicati toate datele personale intr-un CV public, ce poate fi accesat de oricine;
– evitati introducerea datelor personale complete pe site-urile de socializare, chiar daca este vorba de site-uri cu profil profesional;
– nu incarcati CV-urile pe forumuri cu acces public;
– verificati datele companiei inainte de a trimite un CV;
– evitati sa trimiteti CV-ul la adrese e-mail al caror domeniu nu contine numele companiei;
– evitati sa includeti in CV adresa completa, data si locul nasterii sau alte informatii strict personale care nu sunt necesare angajatorului sau care pot face obiectul unei discriminari (de exemplu starea civila).

Nicoleta Musat

Ultimele stiri

  • COTAR acuză: ASF închide ochii în fața unui nou faliment pe piața polițelor RCA, iar ANAF controlează doar firmele care au capital românesc
  • „Pe drumul gustului”, o declarație de război împotriva prostituării televiziunii culinare
  • În 2025, unii mai poartă mască, iar alții încă trimit pornache pe whatsapp
  • La 15 ani, un elev clujean uimește lumea științifică cu o stație care „analizează atmosfera”. Performanțele l-au recomandat pentru campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • PE relaxează regulile privind stocurile de gaze. Ion Sterian: „Este un lucru bun pentru România”
  • Detoxifierea hormonală: Ce înseamnă și de ce este tot mai populară în rândul femeilor?
  • VIDEO. Călin Georgescu a mers să semneze controlul judiciar: „A venit vremea ca românii să-și revendice suveranitatea, să-și decidă singuri viitorul”
  • Un incendiu de vegetație face ravagii lângă Marsilia: Peste 100 de răniţi și sute de oameni evacuați – VIDEO
  • Cutremur în România, miercuri dimineață. Ce magnitudine a avut seismul
  • Alertă de toxiinfecţie alimentară într-o tabără din Bihor. Planul roşu de intervenţie, activat: 16 copii şi 2 adulţi au ajuns la spital
  • Exit mobile version