AcasăOldSpecialitati culinare din insecte

Specialitati culinare din insecte

Considerate in Europa si America de Nord o adevarata catastrofa, insectele sunt foarte apreciate de gurmanzii din Asia si America Latina, care le consuma cu mare placere.

Lacustele prajite sunt considerate o adevarata delicatesa in Thailanda, unde proverbul “nu tot ce zboara se manânca” este ignorat cu gratie (se mai aplica, totusi, la avioane si elicoptere). Prin America Latina si Orientul Mijlociu sunt apreciate furnicile prajite. Cambodgienii prefera paianjenii uriasi prajiti in unt, iar ecuadorienii, larvele prajite. Pe la Tropice si prin Asia se mai consuma omizi prajite (cu sau fara garnitura), ba chiar si scorpioni. Si cum retetele de acest gen numai putine nu sunt, s-au scris pâna acum sute de carti de bucate cu retete culinare pe baza de insecte. Europenii si nord-americanii, care se marginesc sa mai consume din când in când raci si languste, sunt considerati de asiatici niste ignoranti care “nu stiu ce-i bun”.

MIRCEA BUJOREANU

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
168 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger