AcasăOldCrin Antonescu a calculat gresit audientele

Crin Antonescu a calculat gresit audientele

Graba demonstrata de Crin Antonescu in legarea PNL-ului de oistea PC-ului, un partid de doar unu-doua procente, naste o legitima intrebare: daca tot ii trebuia televiziune, de ce nu a ales OTV-ul lui Dan Diaconescu? Nu de alta, dar se stie ca audienta are.

Ba chiar bate de departe Antenele lui Voiculescu, dupa cum afirma Dan Diaconescu. “Nu inteleg de ce Crin Antonescu s-a aliat cu PC-ul si nu a apelat la Partidul Poporului. Daca era vorba de televiziuni, noi avem si OTV si DDT, cu o audienta mult mai mare. Dar pâna la urma omul face ce vrea in casa lui. Partidul Poporului nu are nevoie de aliante, noi vom guverna singuri” – a comentat Diaconescu, chestionat fiind pe tema. Abordare lejera, dar logica daca se iau in calcul fie si numai procentele pe care PP le-ar fi adus PNL-ului. De vreo sase ori mai mari decât contributia PC-ului la zestrea ACD, conform sondajelor.

*Liderul PNL isi plateste regeste aparitiile la Antene*

Oricum, pe liberali a inceput deja sa-i roada “birul” pe care Antonescu ii obliga sa-l plateasca pentru aparitiile sale pe micile ecrane ale Antenelor. Ce-i drept, protocolul parafat intre PNL si PC da facilitati cu nemiluita conservatorilor lui Dan Voiculescu.
De exemplu, rezervarea pentru PC a celei de-a doua functii in stat – presedinte al Senatului, in cazul in care Crin Antonescu va ajunge la Cotroceni. Alt exemplu: incarcarea candidatilor conservatori in carul PNL, de la sine inteleasa. Ba si cu asigurarea a minimum 12 fotolii eligibile pentru PC la Camera Deputatilor, plus alte noua la Senat. In circumscriptia Bucuresti, lucrurile stau si mai rau pentru liberalii dornici sa candideze, PC-ul fiind tratat de-a dreptul regeste.
Concret, Antonescu a promis conservatorilor un colegiu eligibil de Senat si doua de Camera Deputatilor, la care se adauga alte doua colegii marginale. Si asta in conditiile in care PSD a omenit PC-ul, in 2008, cu doar patru fotolii de parlamentar – dintre care unul pierdut odata cu demisia Danielei Popa.
Si mai este si prevederea din protocol conform careia, in cazul accederii ACD la guvernare, conservatorii vor avea o pondere minima echivalenta numarului de 21 de parlamentari (12 deputati si noua senatori), indiferent de numarul real de candidati ai PC ajunsi in Legislativ. Care ar putea fi si doar 4, ca in 2008 …

SIMONA BĂDULESCU
ANA-MARIA LUDATSER

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
58 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger