AcasăOldTrucuri folosite de gospodine in bucatarie

Trucuri folosite de gospodine in bucatarie

De multe ori, prepararea bucatelor pentru o masa festiva se poate transforma intr-un adevarat calvar. Pentru a salva situatia va prezentam câteva trucuri folosite de multe gospodine pentru a face unele preparate si mâncaruri mult mai delicioase.

Maioneza devine mai spumoasa daca atunci când este gata ii adaugati o lingura de apa rece.

Cartofii fierti in coaja, si cu deosebire cartofii copti la cuptor, pot deveni deosebit de gustosi daca ii taiati in jumatati pe lung cât sunt inca fierbinti si puneti pe fiecare bucata câte o jumatate lingurita de unt si o jumatate lingurita pasta de rosii.

In salata de morcovi cruzi puneti o lingura de ulei de masline sau de floarea-soarelui. In acest fel, vitamina A din morcovi va fi mai usor de asimilat. Evitati sa puneti zeama de lamâie, deoarece aceasta distruge vitamina A care este foarte valoroasa in nutritie.

Inainte de a da la cuptor o prajitura in care ati folosit mere rase ungeti-o cu un amestec facut din putin unt, scortisoara si zahar. Gustul deosebit de bun va fi evident.

In oala de fiert sub presiune evitati sa pregatiti compoturi de fructe, de mere in special, pentru ca spuma care se formeaza poate bloca spatiul de comunicare al vasului cu exteriorul si valva de siguranta se poate bloca. Din acelasi motiv, când fierbeti orez sau legume uscate, lasati focul foarte mic.

Când orezul fiert pentru rizotto este aproape gata, adaugati un pahar cu lapte. Preparatul isi va imbogati continutul si acesta va fi mai usor de digerat.

Intr-o supa de legume pasata, adaugati 2 oua si faina, pâna obtineti un aluat potrivit de dens, 2 linguri de smântâna si putina sare. Puneti mai mult ulei in tigaie, luati cu lingura din acest aluat si pregatiti friganele. Le puteti servi ca atare sau la masa in loc de pâine.

Puneti in piureul de cartofi 2 linguri de smântâna si 1 albus batut spuma. Gustul va fi deosebit, iar piureul va fi mai pufos.

Când pregatiti o salata de fructe (fie ele chiar din conserve) pentru ca aceasta sa fie mult mai gustoasa, puneti fructele
intr-un castron. Pregatiti un sirop de zahar, peste care stoarceti zeama de la o jumatate de lamâie. Turnati siropul peste fructe cu 5 minute inainte de a servi salata.

Aveti nevoie de sos la salata de cruditati? Daca nu aveti maioneza, pregatiti-l din: sardina in ulei (din cutie) bine frecata pâna devine o pasta, pe care o diluati cu 3-4 lingurite de iaurt. Decorati salata si puneti putin piper.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
58 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger