AcasăOldLaptele de capra, leac de viata lunga

Laptele de capra, leac de viata lunga

Caprele nu prea sunt agreate de crescatorii de animale pentru ca sunt greu de crescut, fiind neastâmparate, iar pe unde trec, strica tot. Si totusi, sunt si ele bune la ceva. Laptele lor, gras si deosebit de hranitor, este cunoscut ca un leac lent, dar sigur pentru multe suferinte.

Consumul de lapte de capra, preventiv sau curativ, creste imunitatea organismului, inlatura oboseala, mentine nivelul tensiunii in limite normale, previne imbatrânirea.

*Secretul longevitatii*

In Muntii Caucaz traiesc cei mai batrâni oameni de pe planeta. Guiness Book a inregistrat cazul azerului Shirali Muslimov, mort pe 2 septembrie 1973, la incredibila vârsta de 168 de ani.
Cercetatorii au cautat sa descopere secretul acestei longevitati si asa au aflat ca locuitorii din zona consuma zilnic kefir din lapte de capra, util mai ales in afectiuni ale sistemului nervos si in infectii cronice de tip herpes. Pe lânga kefir din lapte de capra, caucazienii manânca, in cantitati uriase, usturoi, miere si polen, multe fructe si legume si beau Bahmaz, un suc natural din agude albe, bogat in vitamine, minerale si aminoacizi.

*Previne anemia*

Medicii au aflat ca aici, in Caucaz, femeile au activitate menstruala mult dupa vârsta de 55 de ani, iar barbatii pot procrea pâna la vârsta de 80 de ani.
Laptele de capra are o compozitie asemanatoare cu cea a laptelui de vaca, insa este mai usor digerabil si mult mai hranitor decât acesta din urma.
In compozitia laptelui de capra intra calciul, fosforul, potasiul, magneziul precum si importante cantitati de vitamina A, B1, B2 si C.
Specialistii spun ca laptele de capra previne anemia si demineralizarea osoasa, inlatura slabiciunea si reda organismului puterea de a lupta cu boala.
Spre deosebire de laptele de vaca, laptele de capra contine un acid organic puternic, care opreste evolutia cancerului in stadiul incipient.

*Vindecator pentru plamâni*

Ca tratament preventiv, laptele de capra ii ajuta pe cei bolnaviciosi sa devina mai rezistenti la racelile de sezon ori sa suporte mai usor eventualele boli contagioase si pe copiii distrofici ii ajuta sa se dezvolte normal.
In statiunile montane, adesea, vara, vin multe persoane cu afectiuni pulmonare care, timp de câteva saptamâni, beau lapte de capra luat de la oamenii din sat.
De asemenea, multi copii cu probleme de crestere si dezvoltare normala, armonioasa au devenit de nerecunoscut dupa ce, doi sau trei ani, au facut cura cu lapte de capra.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
41 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger