Cauta

Oprescu vrea Jocurile Olimpice la Bucuresti!

Nicio capitala din lume nu este luata serios in seama, daca nu organizeaza o olimpiada. Axioma este cunoscuta si de Sorin Oprescu, iar acesta a decis sa se bata pentru organizarea, la Bucuresti, a Jocurilor Olimpice din 2020.

De la vorbe la fapte nu a fost decât un pas, pe care Oprescu l-a facut in momentul in care a anuntat ca va depune candidatura Bucurestiului in luna martie 2011. In plus, a si contactat o firma de consultanta pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar. Studiu care a si fost rapid intocmit. Din el reiese ca, pentru a-si vedea visul implinit, Oprescu trebuie sa opinteasca nu numai la realegerea sa la urmatoarele trei scrutinuri (2012, 2016 si 2020), dar si la construirea unui stadion imens (cu o capacitate de 15.000 de locuri si o pista de atletism moderna) undeva in centrul Capitalei, plus a altuia mai mic (pentru antrenamente) in zona Prelungirea Ghencea. Candidata la schimbare este si Sala Polivalenta, pe care consultantii o vad transformata in sala pentru competitii. O alta problema serioasa o constituie locurile de parcare, insuficiente oricum pentru bucuresteni. Cel putin 6.000 de locuri sunt necesare – este concluzia studiului. Este nevoie de 55.000 de locuri de parcare, ii stiu eu pe români, ei isi folosesc masinile, nu transportul in comun – sustine convins primarul general. Si, pentru ca tot a venit vorba despre transportul in comun, edilul sef al Capitalei stie ca si acesta trebuie modernizat si dezvoltat pe masura unei capitale europene. O olimpiada nu implica insa numai conditii bune de transport si parcare, ci si o asistenta medicala de calitate. Ca urmare, spitalele bucurestene sunt si ele vizate. Extrem de ambitioase, modificarile necesare implica evident fonduri imense – vreo 6-7 miliarde de euro. Cum Guvernul nu a dat insa niciun semn de implicare, Oprescu poate miza deocamdata doar pe sustinerea binecunoscutilor Gheorghe Hagi, Nadia Comaneci si Ilie Nastase – fani declarati ai proiectului. Mai are insa alaturi si 12 primari – fapt imbucurator tinând cont de numarul mare de participanti si vizitatori inregistrat la evenimentele de gen.

Adelina Ionicel

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version