Cauta

Afaceri „imobiliare” cu „locuintele de veci” ale rudelor

Funesta moda a fost lansata la Focsani, unde nemaifacând fata vietii tot mai grele, o vaduva a vândut cavoul ultracentral in care era inmormântat de peste 10 ani fostul sot. Dupa realizarea tranzactiei, ramasitele pamântesti au fost deshumate si mutate la marginea aceluiasi cimitir, intr-o groapa obisnuita.
Astfel, femeia a ramas cu 100 de milioane lei vechi in mâna, bani cu care a iesit momentan din datorii. Acest inedit mod de ”tranzactii imobiliare” s-a intins peste tot in tara, membrii cunoscutei „mafii a groparilor” fiind cei care intermediaza afacerile. In Bucuresti, tot mai multe rude vând „locurile VIP” detinute cu acte in regula pe sume intre 6 000 si 10 000 euro, in timp ce o cripta obisnuita costa doar 3 000 .

*Libere sau „locuite”*

Multi români si-au cumparat, atunci când situatia financiara le-a permis, locuri de veci. Numai ca vremurile s-au schimbat si acum sunt inglodati in datorii.
Astfel ca nu au ce face si au hotarât sa renunte la achizitiile din cimitir. Dar nu cu totul, ci doar sa le schimbe. Astfel, in Cimitirul Bellu, un loc ultracentral costa cam 6.000 de euro, fara nici o constructie funerara. Fericitii proprietari ai unor astfel de locatii le scot pe capete la vânzare, din banii obtinuti cumparându-si alte locuri de veci, dar in alte cimitire marginase. Culmea este ca nu doar „garsonierele” libere sunt implicate in astfel de tranzactii, dar chiar si cele „ocupate”.

*Comision la gropari*

Mostenitorii legali recurg in asemenea cazuri la gropari pentru a le gasi clienti, dar si pentru a se ocupa de formalitatile de deshumare.
Pentru ca prea putini dintre cei care cumpara un cavou clasic ultracentral accepta sa il imparta in viitor cu oasele fostului proprietar. Dintr-o astfel de afacere, dupa ce achita toate costurile aferente, rudele celui mutat tot ramân cu câteva mii bune de euro.
Iar cei care cumpara locul, dupa cum sustine un constructor de monumente funerare, se apuca imediat sa renoveze cavoul dupa propriul sau gust.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • O companie de smartphone-uri din China umilește producătorii auto occidentali
  • Aer condiționat fără gaze poluante? Tehnologia refrigeranților solizi
  • Curățenie „made in Oradea” la Palatul Victoria: Bolojan, mopul magic al sinecuriștilor
  • Atac la siguranța națională. Angajații care opresc inundațiile, decimați de guvern
  • Bolojan vrea să bage frica în bugetari. Se fac liste negre cu protestatari
  • Ritmul mesei contează: De ce mâncatul pe fugă îți afectează sănătatea mai mult decât crezi
  • ”Tăticul a ajuns acasă”, dar cum rămâne cu Ucraina?
  • CCR, ÎNCĂ O BOMBĂ! Colaborator al fostei Securități, Băsescu primește toate privilegiile înapoi
  • Peștele de la cap se-mpute. Inspectorii ANAF, trimiși de șefi doar la micile afaceri românești
  • Exit mobile version