AcasăOldSchimbarea la fata a PDL

Schimbarea la fata a PDL

Greseala recunoscuta este pe jumatate iertata. Principiul este aplicat mai nou de catre strategii pedelisti si implica turnarea cenusii in cap, dar doar pe jumatate.

Hotarât sa se primeneasca inaintea alegerilor, PDL a ales schimbarea la fata. De fapt la suprafata, din moment ce vizata ar fi doar trecerea intr-un con de umbra a numelor „patate”, nu o reforma reala si profunda a partidului. Metoda nu e noua, ci a fost folosita, rând pe rând, de toate partidele – PSD, PC, ba chiar si PNL.

*Coruptii nostri sunt mai mici decât ai vostri*

Strategia consta in schimbarea discursului comunicatorilor deja cunoscuti. Da, este adevarat, avem si noi coruptii nostri, nu atât de mari cum spun unii si altii, dar lucrurile vor fi remediate – este noua „reteta” de comunicare predata democratilor.
Elevi silitori, Sulfina Barbu si Sever Voinescu au dat deja primul extemporal public: exista democrati „care nu respecta toate regulile atunci când discutam de bani publici” (Barbu), „PDL evident are aceste probleme, pentru ca este parte a sistemului politic si pentru ca toate aceste probleme legate de coruptie si integritate sunt specifice partidelor care exercita puterea, dar nu numai” (Voinescu).
Dupa cum se vede, coruptia exista, este recunoscuta, dar numai la un nivel „soft”, chiar daca mizeria din România ar necesita o abordare „hard”. Dincolo de interfata partid-cetateni, lucrurile ramân insa asa cum au fost, cu singura diferenta ca se incearca retragerea, pâs-pâs, intr-un plan secund, a figurilor „grele” si foarte cunoscute, astfel incât formatiunea sa se poata prezenta curat invesmântata in alegeri. Mai pe româneste spus, este vorba si de aceasta data de aceeasi Marie cu alta palarie.

*Udrea a dat tonul*

Ca PDL va alege o astfel de abordare electorala putea fi intuit inca din momentul in care Elena Udrea a inceput sa pedaleze puternic pe necesitatea aducerii, in PDL, a unor noi fete si a unor oameni care „sa dea ceva partidului” si sa contribuie la consolidarea unitatii formatiunii. Pâna la viitoarele alegeri, ceea ce inseamna ca „prospaturile” sunt cooptate taman cu gândul ca asa se va putea conserva scorul electoral obtinut in 2008-2009.

SIMONA BĂDULESCU / ANA-MARIA LUDATSER

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
42 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger