AcasăOldMinistrul Oprea, baiatul cu berea la Strandul Floreasca

Ministrul Oprea, baiatul cu berea la Strandul Floreasca

Internetul duduie de atâtea CV-uri. Unii isi prezinta biografia din amor propriu, altii pentru ca asa ii obliga legea. Este vorba, bineinteles, despre persoanele publice care ocupa diverse functii.

Printre ei, normal, si ministrul Apararii Nationale. Numai ca prin oras circula tot mai insistent si un „CV” paralel al acestuia, privind debutul carierei ca militar al actualului demnitar. Care, zic fostii colegi, proaspat iesit ofiter economic la Intendenta, era apreciat de toti clientii fideli ai bazei Apararii de la Strandul Floreasca. Mai ales ca intotdeauna se descurca de o naveta de bere rece.

*Baza „Cutezatorii”*

Asa–zisa baza „Cutezatorii” era una din putinele oaze de distractie estivala care se mai gasea in Bucuresti in anii ‘80. Strandul Floreasca nu era apanajul nomenclaturii comuniste, dar, ce-i drept, nici nu putea intra oricine acolo. Si asta pentru ca era baza Ministerului Apararii Nationale, locul unde cadrele si familiile lor se puteau desfata cu o balaceala in lac, niste mititei pe gratar, o tabla cu colegii si bere rece. Alaturi de ofiteri veneau si baieti de oras, mai ales ca acestia aveau „malaiul” pe ei, asa ca grupurile de petrecareti comandau bere rece cu naveta. Care se descurcau, bineinteles…

*Un pol sticla!*

Oficial, primul „job” al lui Gabriel Oprea a fost ca ofiter economist in cadrul MApN, incepând cu anul 1983 si pâna la Revolutie. Se mai stie de el ca o perioada a lucrat verile pe Litoral, ca detasat, la administratia complexului hotelier al Armatei din Cap Aurora. Gurile rele zic chiar ca acesta nu ar fi fost prea generos cu colegii, nefacând prea des cinste, cum se obisnuia. In schimb, in lumea ofiterilor rezervisti umbla si o alta varianta despre inceputurile de cariera ale actualului ministru al Apararii. Care, lucrând la Inzestrare, si-a facut ucenicia si la Strandul Floreasca. Unde era extrem de apreciat pentru ca la el intotdeauna se gasea câte o naveta de bere rece. Iar daca memoria nu le joaca deja feste actualilor posesori de pensii militare, „era bere Bucegi, costa acolo vreo 12 lei jumate sticla, dar noi lasam un pol”. Greu de crezut, dar cum gura lumii n-o astupa nici pamântul …!

Toni Matei

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger