AcasăOldSTS, implicat in licitatii de morti?

STS, implicat in licitatii de morti?

Despre pompele funebre se spunea ca este o afacere care va merge oricum. Iata insa ca, desi „marfa” continua sa existe, afacerea nu mai este atât de prospera ca altadata.
Cel putin pentru firmele care lucreaza la vedere si care acuza „concurenta neloiala” a celor care au reusit sa-si bage coada pâna si in mult trâmbitatul sistem unic de urgenta 112. Pastorit, ce-i drept, de catre Serviciul de Telecomunicatii Speciale, dar in care se pare ca au aparut niscai hibe…

*Afaceri explozive*

Jucatorii de pe piata „celor vesnice” erau deja asezati, indurând cu stoicism repercusiunile crizei. Insa, in ultima vreme, nu au putut sa nu sara in ochi afacerile explozive ale unor firme care de-abia mai prididesc sa faca fata la atâtia clienti. Pe care se spune ca „ii agata” de pe listele apelurilor de la 112. Locul unde suna prima oara oamenii atunci când cineva apropiat are mari probleme. Mai ales atunci când sunt nevoiti, cu lacrimi in ochi, sa rosteasca fatidica placa: ”Am gasit pe cineva mort in casa”. Culmea este ca s-au inmultit cazurile in care, dupa ce-si dau datele de identificare, telefonul si adresa, apelantii sunt sunati dupa doar câteva minute de reprezentantii unor firme de pompe funebre, care „umfla potul”.

*„Scurgeri” de la Dispecerat*

Aceasta este singura explicatie logica pentru rapiditatea cu care doua firme reusesc sa afle cu atâta repeziciune telefoanele si adresele celor care „nu mai umbla in doua picioare”. Iar „minunile” se petrec mai ales in sectoarele 2 si 6. Suspiciunile ii privesc pe dispecerii care, dupa ce inregistreaza apelul, pâna ce fac legatura cu celelalte structuri de interventie, au tot timpul sa dea „pontul” cu ajutorul unui sms de pe telefonul mobil. Sigur, conducerea STS nu poate fi acuzata de aceste scurgeri, dar, implicata fiind si fara voia sa in licitatiile de ­morti, este probabil prima interesata sa faca verificarile de rigoare
Intre 250 – 400 lei este pretul platit pentru fiecare „mort” primit de client de la 112. La inceput se dadea mai putin, dar acum au loc adevarate licitatii pentru intâietate. Si sa nu uitam nici precedentul Timisoara, unde unii patroni de pompe funebre au reclamat ca, pe 500 de lei de mort, altii primesc informatii de la apelurile de urgenta…

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger