Cauta

Vezi ce alimente poti consuma dupa ce au expirat!

Din toata „nebunia” indusa de nutritionistii care tot vin cu sfaturi peste sfaturi atât in ceea ce priveste asa-numitele „e-uri” din farfurie, s-a omis ceva. Foarte putini consumatori stiu ca multe dintre alimentele care se comercializeaza pe piata pot fi consumate in siguranta si dupa ce a expirat termenul de valabilitate.

Asta pentru ca acest termen de valabilitate arata mai mult calitatea produsului decât siguranta de consum. Potrivit specialistilor de la ShelfLifeAdvice.com, oamenii nu ar trebui sa se teama atât de mult de consumul unor alimente la care valabilitatea a expirat. Si, culmea, specialistii se refera tocmai la acele alimente de care al caror consum ne temem cel mai mult odata depasit termenul de expirare, mai exact, lapte, oua, brânza etc. Sa le luam pe rând.
– Laptele – daca este pastrat in mod corespunzator, (respectiv asa cum spun indicatiile de pe ambalaj), acesta poate fi consumat chiar si la o saptamâna dupa ce a expirat, pastrându-si in acest timp majoritatea valorilor nutritive. Pe de alta parte, pentru a fi siguri de calitatea laptelui chiar dupa expirarea termenului de valabilitate, este recomandat sa-l incalziti. Veti observa imediat daca s-a stricat sau nu.
– Ouale par sa bata recordul in materie de „rezistenta” in timp, insa doar cu câteva conditii. Pastrate in frigider la o temperatura indicata, ouale sunt bune pentru consum chiar si la trei saptamâni dupa data de expirare.
– Brânza pasteurizata este sigur de consumat 10-14 zile dupa expirarea termenului de valabilitate.
– Maioneza – daca este vorba de maioneza cumparata, pastrata in frigider si nedesfacuta, ea poate fi consumata si la 20 de zile dupa ce a expirat. Desigur, in cazul maionezei facute in casa, este de recomandat consumul rapid pentru ca, spre deosebire de produsul comercial, nu poate fi vorba despre conservanti.
– Iaurtul – acesta este sigur de consumat chiar si la zece zile dupa expirarea termenului de valabilitate.

*Alte produse*

Conservele pot fi consumate de obicei chiar si la sase luni dupa expirarea termenului de garantie cu conditia sa fi fost depozitate corespunzator. In acelasi timp, carnea afumata si mezelurile uscate au si ele mare rezistenta la timp, chiar dupa termenul de valabilitate.

Radu Anton

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version