AcasăOldCum sa-ti alegi cardul de salariu

Cum sa-ti alegi cardul de salariu

Plata pe card a pensiilor si a salariilor deja a devenit o moda in România. Problema e cum si ce sa alegi atunci când vine vorba sa-ti ridici veniturile de la banca. Pentru ca avem o gramada de banci, iar oferta ridicarii salariului de la bancomat este pe masura.

Asadar, de ce trebuie sa tinem cont atunci când suntem fortati sau ne hotarâm sa primim pensia sau salariul pe un card bancar? In primul rând trebuie sa te orientezi spre banci care au taxe si comisioane cât mai mici, care, daca este posibil, sa tinda spre zero.
De exemplu, la Banca Transilvania nu ai comisioane pentru retragerea de numerar de la bancomat, dar curiozitatea de a vedea câti bani ai in cont te costa un comision de 0,3% din depozit.
Si Credit Europe Bank are taxa de emitere si comision de retragere de la bancomat zero, in caz ca te hotarasti sa-ti ridici salariul de la aceasta banca. Dar atentie! Daca firma la care lucrezi efectueaza operatiuni financiare cu o alta banca, s-ar putea sa-ti intârzie salariul o zi sau doua.
Asa ca taxarea zero nu e intotdeauna o solutie. Nici CEC Bank nu te taxeaza pentru deschiderea contului de card, insa percepe un comision lunar de 2 lei pentru administrare. Aici, emiterea cardului nu te costa, la fel cum nu platesti nici pentru retragerea banilor de la bancomatele bancii. La BRD administrarea contului de card te costa anual intre 7 si 14 lei, iar retragerea de numerar de la bancomate te costa 0,2%.

*“Tu cu cine faci banking?”*

Desigur, nu se poate sa fi ratat reclama care-ti pune intrebarea de mai sus si care sigur te enerveaza. Dar ce este internet banking-ul? Simplu spus, este un serviciu prin care banca iti sta la dispozitie non-stop.
Prin internet banking poti sa-ti platesti facturile la utilitati, la telefonul mobil sau poti sa faci cumparaturi de pe internet. Si pentru a avea acest serviciu trebuie sa-ti faci un abonament la banca. Care, in functie de banca, te costa intre un leu si 3-4 lei pe luna.

*La ce sa mai fii atent*

Bancomate: Ca sa scapi de comisioanele interbancare e bine sa te orientezi catre o banca cu o retea mare de bancomate pe intreg teritoriul tarii.
Dobânzi: Vâneaza dobânzile acordate de banci pentru cardul de salariu. Acestea pot fi de la 0,1% pâna la peste 5% pe an.

Ion Bogdan

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
77 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger