Cauta

Blue Air, bagat in insolventa

Tribunalul Bucuresti a admis o cerere inaintata de Carpatair si Service Excellence Solutions pentru intrarea in insolventa a Blue Air, decizie pe care compania o contesta pe motiv ca nu are datorii catre cele doua firme.
Se pare ca intrarea in insolventa este o greseala, in conditiile in care compania si-a achitat datoriile, insa vina apartine oamenilor lui Nelu Iordache, care au uitat sa mearga la Tribunal pentru a inchide dosarul.
Desi instanta a admis la mijlocul acestei saptamini (miercuri 6 octombrie) intrarea in insolventa a Blue Air, la cererea Carpatair si Service Excellence Solutions, reprezentantii companiei lui Nelu Iordache s-au declarat surprinsi de decizie. “In momentul de fata, noi nu avem nicio datorie fata de cei doi asa-zisi creditori din dosarele de insolventa. In aceste conditii nu poate fi declansata starea de insolventa(…)”, a declarat Sherif Ussama, CEO al companiei Blue Air Transport Aerian. Se pare ca, intr-adevar, Blue Air si-a platit datoriile, cel putin catre Carpatair, insa oamenii lui Nelu Iordache au uitat ceva.
“La citeva zile dupa ce am depus dosarul de insolventa, Blue Air ne-a achitat datoria si noi le-am dat hirtie ca am primit banii. Dar dupa acest lucru ei nu s-au dus, probabil, la tribunal sa inchida dosarul. Diligentele pentru inchiderea dosarului erau treaba lor”, a declarat Paula Ardelean, vicepresedinte al Carpatair. Cu alte cuvinte, daca datoriile nu au reusit sa bage Blue Air-ul in insolventa, a reusit un angajat “uituc” al companiei.

*Nu e la prima “abatere”*

Trebuie precizat faptul ca Blue Air, parte a grupului de firme Romstrade, detinut de controversatul om de afaceri Nelu Iordache, nu este pentru prima data intr-o astfel de situatie. De-a lungul timpului mai multe companii care au colaborat cu Blue Air au acuzat firma lui Nelu Iordache de neplata datoriilor. Compania low-cost a apelat, recent, la reducerea flotei de aeronave si la concedieri, ca parte dintr-o operatiune de restructurare si salvare a companiei de la faliment.

R. Anton

Ultimele stiri

  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Exit mobile version