AcasăOldBogatii se descurca, românii de rind indura

Bogatii se descurca, românii de rind indura

Românii sint bombardati zilnic cu stiri despre milionari români care fenteaza fiscul. In tandem cu aceste stiri, autoritatile statului anunta si masuri prin care milionarii care au uitat sa-si plateasca darile catre stat vor fi pedepsiti. Realitatea este ca nu milionarii sint cei vizati de impozitele si amenzile statului, ci românul mediu care chiar daca ar vrea sa-si achite impozitele nu prea mai are cu ce.

Pe româneste, asistam la o manipulare grosolana a poporului deja inrobit de taxe si impozite, prin afisarea citorva nume precum Becali, Negoita sau Micula, vezi Doamne, tintele fiscului. Impozitarea progresiva a proprietatilor este un exemplu in acest sens.
Se stie deja ca românii care detin mai multe case sau mai multe masini platesc impozit in plus. Voci din guvern afirma ca masura vizeaza bogatii tarii care se lafaie in “palate” si care trebuie sa plateasca mai mult pentru averile lor. Din nefericire insa, bogatii tarii nu se sinchisesc de impozitele cu care ii ameninta statul pentru ca pur si simplu au de unde sa dea bani sau se eschiveaza de obligatii. Acest lucru este confirmat si de Niels Schnecker, consultant in afaceri.
“Aceste impozite ii vor afecta doar pe românii de rind, pe omul care se intimpla sa aiba mai multe proprietati. Pe bogatii României nu are cum sa-i afecteze pentru ca ei au posibilitatea sa treaca aceste proprietati pe alte nume”, ne-a declarat Niels Schnecker.

*Masura discriminatorie*

Ca noile impozite sint gindite pentru ca statul sa traga bani de la aproape tot românul ne confirma si Radu Zilisteanu, expert imobiliar: “Parerea mea este ca e o masura discriminatorie, pentru ca guvernul nu are o filozofie fiscala clara. Masura este luata dupa ureche”. Cei mai multi dintre oamenii cu bani si-au trecut deja o parte din averi pe numele rudelor, obicei preluat de la politicieni. In acest context, impozitarea progresiva a proprietatilor se dovedeste a fi doar o corvoada in plus pentru românul din clasa mijlocie care oricum a fost obligat de criza sa stringa mult cureaua cheltuielilor. “De principiu, legea ar fi fost interesanta, dar e gresita. Si se leaga de nume ca Negoita sau Becali, dar toata aceasta chestie este o petarda populista. Mai tineti minte treaba cu TVA-ul pe tranzactii imobiliare. Nu s-a intimplat nimic. Toate acestea sint exercitii de imagine publica”, conchide Niels Schnecker.

*Impozitul pe a doua casa*

Cei care detin mai multe cladiri, mai multe case, platesc cu 65% mai mult pentru cea de-a doua locuinta, cu 150% pentru cea de-a treia si cu 300% mai mult pentru a patra si urmatoarele in afara adresei de domiciliu. Astfel, pentru o proprietate unica, de 200 de metri patrati, posesorul achita un impozit anual de 770 de lei. Daca aceasta casa este declarata drept a doua proprietate, detinatorul trebuie sa dea in plus, in acest an, peste 300 de lei, iar in 2011 aproape 500 de lei. In situatia detinerii unei a treia proprietati, de anul viitor impozitul se mareste cu 1.150 de lei.

Niels Schnecker este expertul financiar care a atras atentia permanent asupra directiilor economice gresite ale guvernului Boc. Dincolo de aparitiile televizate in care a tras de urechi Executivul, despre Niels Schnecker mai trebuie stiut ca este colonel in retragere, al US Air Force, avocat si expert in macroeconomie..

*Impozitul pe masini*

Guvernul a majorat impozitul auto astfel:
– de la 7 lei/200 cmc la 8 lei, pentru masinile sub 1.600 de cmc.
– de la 15 lei la 18 lei/200 cmc pentru cele intre 1601 si 2000 de cmc.
– de la 30 de lei la 72 de lei/200 cmc pentru masinile cu o capacitate intre 2001 si 2600 cmc.
– de la 60 la 144 de lei/200 cmc pentru masinile de peste 3001 cmc.

Radu Eftimie

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
62 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger