AcasăOldCe s-a ales de echipa lui Mircea Geoana

Ce s-a ales de echipa lui Mircea Geoana

Pierderea prezidentialelor nu a fracturat doar viitorul lui Mircea Geoana, ci si pe cel al oamenilor din apropierea lui. Care, in seara zilei de 6 decembrie, topaiau fericiti crezind ca toata lumea politica e la picioarele lor.

*Crin Antonescu*
Surprinzator pentru unii, primul pe lista nu este un pesedist ci un liberal – Crin Antonescu. Adversar de drept, zic regulile politicii, dar de fapt amic la toarta cu prezidentiabilul social-democrat Mircea Geoana. Toata galeria foto a orelor imediat urmatoare alegerilor din 6 decembrie ii arata pe Geoana si Antonescu strins inlantuiti (la propriu, din moment ce in majoritatea pozelor se tin de mina) in euforia victoriei. Euforie risipita a doua zi, impreuna cu sperantele nutrite de Antonescu ca el va ajunge presedintele Senatului. Foarte bine cotat pe vremea lui Geoana, liderul PNL se lupta astazi cu pesedistul Victor Ponta, pentru pozitia de simbol al opozitiei.

*Cristian Diaconescu*
Odata eliminata multimea de liberali strinsa in jurul lui Geoana in noaptea alegerilor, pe scena festiva ramin pesedistii, dintre care unii si-au mutat zimbetele in alte zone politice. Cristian Diaconescu, de exemplu, cotat si el pina nu de mult ca o speranta a social-democratiei bastinasa. Profund afectat de infringerea suferita la congresul din februarie 2010, Diaconescu a dezertat din partid si a luat calea independentilor lui Gabriel Oprea. Unde, ce-i drept, a fost recompensat pe masura, in prezent el fiind presedinte de onoare la UNPR.

*Marian Sirbu*
Pe calea UNPR-ului (unde este chiar presedinte) a luat-o si Marian Sirbu, cel mai bine cotat ministru al Muncii in toata perioada post-decembrista. Taman de la ministerul cu pricina i se trage si bejenia politica, din moment ce Sirbu s-a suparat pe pesedisti tocmai pentru ca acestia nu l-au lasat sa fie ministru in Guvernul Boc.

*Victor Ponta*
Desi initial nu dadea semne, Victor Ponta este beneficiarul direct al infringerii PSD-ului la prezidentiale. Presedinte al partidului astazi, lui Ponta i se deschid noi si luminoase drumuri, mai ales in actualul context politico-economic. Spre norocul lui (spre deosebire de cazul Geoana), in urma lui Victor Ponta nu se intrezareste un alt potential lider pesedist.

*Marian Oprisan*
Fara a ajunge presedinte de partid, Marian Oprisan o duce si el foarte bine. Ca intotdeauna de altfel, liderul pesedistilor vrinceni reusind sa cada intotdeauna in picioare, indiferent de cine s-a perindat pe la conducerea partidului si a tarii. Si asta chiar daca visele nutrite de Oprisan, in ziua in care credea ca pesedistii au prins luna de pe cer odata cu mutarea la Cotroceni, s-au naruit si a fost nevoit sa se multumeasca doar cu satisfactiile oferite de calitatea de presedinte de CJ aflat in opozitie.

*Viorel Hrebenciuc*
Un perdant pe toata linia s-a dovedit a fi, culmea, invincibilul Viorel Hrebenciuc. Jucator in alta liga, tinarul Victor Ponta i-a venit de hac “eminentei cenusii” unse cu toate alifiile, pensionind-o fara multa vorba. Conform folclorului de partid, o simpla discutie a fost suficienta pentru a-l convinge pe Hrebenciuc sa nu mai candideze nici macar la sefia grupului deputatilor PSD – ultima sa reduta de partid. Astazi, celebrul sforar de odinioara este un simplu deputat ignorat de liderul partidului.

*Marian Vanghelie*
Tinar, tinar, dar Ponta a reusit si sa-i inchida gura lui Marian Vanghelie, performanta imposibila pina si pentru Adrian Nastase si Ion Iliescu. Amenintat, el stie cu ce, vocalul primar al sectorului 5 a pus urgent batista pe tambal si nu mai apare decit pe la adunari interne de partid.

*Daniela Popa*
Lipita ca marca de scrisoare de Mircea Geoana, pina dupa prezidentiale (in calitate de presedinta a PC), Daniela Popa a disparut si ea de pe scena politicii active. Ce-i drept, intr-un mod optim pentru ea, din moment ce a renuntat la fotoliul de parlamentar in favoarea unei functii “grase” si corespunzator remunerate – cea de membru al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

„Renunt dupa 20 de ani de politica. Am cinci mandate de parlamentar. Provocarea si ceva nou ma determina sa fac acest pas” – Daniela Popa (ianuarie 2010)

„Sint anumite elemente de linie strategica cu care nu sint de acord. Ma nemultumeste starea de neincredere din PSD. PSD nu mai poate acoperi tot electoratul de stinga” – Marian Sirbu (februarie 2010)

„Vreau sa ramin in politica. Nu cred ce spun colegii mei ca mi-am incheiat rolul in viata politica pentru ca nu am stiut sa aleg grupul. Categoric, nu ma mai intorc in PSD” – Cristian Diaconescu (februarie 2010)

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger