Cauta

Noul meniu din aresturi: Sushi din somon

*Oficial se da marmelada, fasole si ghiveci…*

De cind cu vinatoarea de vipane care au ajuns sa se perinde prin aresturile patriei mai ceva ca pensionarii pe la casele de ajutor reciproc, s-a adaptat si meniul care se serveste mai nou ‘la suferinta”. Unde, cel mai in voga este sa te indopi cu sushi din somon marinat. Sau barem cu somon fume norvegian.

*Optional, tocanita in loc de ghiveci*

Pentru intretinerea unui “pirnaias“ statul român cheltuie 150 lei pe zi, suma care nu a fost redusa nici cu un banut, d’apoi cu 25 %! Se dau trei mese pe zi, dar vai de consistenta lor : dimineata piine cu margarina, marmelada si ceai. La prinz ciorba de fasole si orez iar seara, de obicei, o portie de ghiveci. Meniul optional contine la dejun ciorba de legume si varza iar la cina tocanita de cartofi. In schimb, in camerele de “cotcari” lucrurile stau cu totul altfel, noua fita gastronomica din aresturi fiind mesele de sushi din somon.

*Fazanii lui Miron…*

Totusi, tartinele cu icre sau mesele din peste scump nu reprezinta o noutate prin puscarii. Sa nu uitam “legendele” despre fazanii pe care Miron Cozma ii savura regulat, sau despre mesele pantagruelice ale liderilor interlopi de dupa gratii. Multe din ele chiar filmate si trimise “afara”, sa moara dusmanii de ciuda. Numai ca gardienii ar trebui sa stie ca orice maestru culinar recomanda la sushi de somon si un vin alb, sec…

*“Hranitor si nu baloneaza…”*

Viata din aresturile preventive e considerata mult mai rea decit regimul penitenciar. La fel si mincarea, care este execrabila. Multi ”sclifositi” in refuz de hrana din motive strict fiziologice, nereusind sa se adapteze la varza sI fasolea cu care sint indopati zilnic. In schimb, tot pe holurile aresturilor de pe linga IPJ-uri se gasesc si frigidere burdusite cu bunatatile aduse de cei care se hranesc corespunzator sI in detentie. Astfel, mai nou, cel mai in voga meniu lansat la Constanta este format din somon fume norvegian . Acesta se face rulouri si se umple tot cu bucati de somon, dar marinat. Delicatetea este extrem de apreciata de catre “smardoii” arestului, atit pentru ca este hranitoare, dar si pentru ca nu baloneaza, ceea ce pe camera e un mare avantaj…

Ultimele stiri

  • Mayday! Mayday! Mayday! Ce se întâmplă când un controlor de trafic aerian adoarme? Simplu: ROMATSA doarme și ea
  • Cum reacționează corpul la muzică: efectele ascunse asupra imunității și sistemului nervos
  • Parada Stoică de pe Calea Victoriei: ce pot învăța bucureștenii de la Seneca și Marcus Aurelius în 2025
  • Anchetatorii au găsit teancuri de bani acasă la finul lui Ion Mocioalcă. Managerul Spitalului din Caransebeș, reținut de DNA – FOTO
  • Un român, în topul mondial al științei: student la Cornell, cu cinci medalii internaționale în doi ani. Mendel Mendelsohn, în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • BREAKING NEWS. Secretar de stat din Ministerul Economiei, reținut de DNA (surse)
  • Bolojan a discutat cu retailerii. Ce se întâmplă cu plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază: „Ținând cont de situația actuală se vor conforma”
  • Liviu Cocoş, reţinut de DNA după perchezițiile de la Compania de Apă Brașov. Ce acuzaţii i se aduc celui care ocupă și funcția de prim-vicepreședinte PNL
  • Generalul american Mike Flynn: „George Soroș finanțează operațiuni teroriste globale/Arestare. Inculpare. ÎNCARCERARE!”
  • Bolojan le dă lecții și profesorilor. Știe cât timp trebuie să predea la catedră, altfel nu își merită salariile
  • Exit mobile version