Solidul recipient creat in secolul al XVII-lea de calugarul benedictin Dom Pierre Pérignon pentru a adaposti sampania, lichidul zeilor, a intrat intr-o adevarata cura de slabire. Motivul? Este prea greu, ceea ce face transportarea sa foarte putin ecologica. Astfel, anual, transportarea miliardelor de sticle cu sampanie frantuzeasca produce 200.000 de tone de dioxid de carbon, echivalentul poluarii create de 100.000 de masini, ceea ce face din transport cea mai poluatoare etapa a procesului de creare a sampaniei. Si, cum viticultorii francezi care fac parte din Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne (CIVC), asociatia producatorilor de sampanie, si-au propus ca pina in 2020 sa reduca poluarea cu 25%, sticla de sampanie a fost redesenata. Ea va fi mai usoara, ajungind la 835 fata de 900 grame, cit cintareste in prezent goala.
Scris de Ziarul National
Sticla de sampanie la… cura de slabire
Ultimele știri
Ambasadorul Andrei Muraru, un guvid rătăcit printre rechini
De parcă nu avem destui bezmetici în politica făcută la București, ne mai trebuia un amețit și la Washington! Când te-ai fi așteptat să...