AcasăOldAntonescu reclama paternitatea guvernului de serviciu

Antonescu reclama paternitatea guvernului de serviciu

Fa ce spune popa, nu ce face popa. Proverbul se aplica perfect politicienilor din opozitie, care desi ii cinta ZILNIC prohodul lui Boc, dinamiteaza tot ei, avant la lettre, cu buna stiinta, orice guvernare post motiune.

In loc sa discute pe bune cu pesedistii o varianta de guvernare comuna, pentru a spori astfel sansele motiunii de cenzura, Crin Antonescu se bate cu social-democratii pe paternitatea guvernului “de serviciu” – reformulat “de avarie” in varianta liberala. “Nu e o idee lansata de PSD. Nu am niciun fel de ambitie sa discut paternitati cu Adrian Nastase sau cu PSD, insa noi vorbim de mai multa vreme despre faptul ca e deja in interes national ca Guvernul Boc sa-si inceteze activitatea impotriva României si probabil ca formula cea mai nimerita si cea mai la indemina pentru a asigura succesiunea unui asemenea guvern odata cazut este un guvern de avarie i-am zis noi, de serviciu ii zic acum cei de la PSD” – a redeschis, ieri, ostilitatile Crin Antonescu, la Scoala de Vara a PNL. Cocosat insa de responsabilitatea si de grija tarii, liderul PNL a mentionat si “disponibilitatea si obligatia” liberalilor de a discuta pe tema formarii unui “guvern de serviciu”, dar numai daca dialogul este unul “serios”. Claritatea acestui raspuns a fost insa imediat bruiata de alte doua declaratii ale aceluiasi Crin Antonescu, respectiv acelea in care primul liberal al tarii a decretat ca nu este, “in niciun caz”, de acord cu un guvern condus de un pesedist si ca nici nu admite vreo intrare la guvernare alaturi de PDL – “nici nu se pune problema”.

*Liderul PNL, chinuit de noi dileme*

Perspectivele luminoase deschise actualei opozitii de rezultatele ultimelor sondaje de opinie i-au dat deja aripi liberalului Crin Antonescu. Cu gindul la viitoarele alegeri, acesta se declara chinuit de dilema introducerii unui al doilea tur al uninominalului. Personal, nu intentioneaza sa sustina modificarea, chiar daca recunoaste ca un singur tur a permis multor candidati de pe locurile 2 si 3 sa ajunga in Parlament, cu mult prea putine voturi. Pozitie explicabila, cita vreme Antonescu insusi, posesor al unui modest loc 2 la alegeri, a ajuns senator prin redistribuirea mandatelor.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
30 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger