AcasăOldCe bine le-ar parea sa fim mai putini!

Ce bine le-ar parea sa fim mai putini!

Potrivit unui calcul facut de Global Footprint Network, intr-un raport dat publicitatii, incepind din 21 august si pina la finele anului, populatia de pe Terra va trai pe credit fata de resursele efective ale planetei. Motivul este dat de supraevaluarea productivitatii padurilor si a pasunilor. De ce s-a ajuns aici? Pentru ca sintem prea multi. Iar ideal ar fi ca populatia globala sa fie redusa…

*Reducerea populatiei, un avantaj economic*

“Oamenii cred ca ar fi un lucru teribil, dar in fapt, o scadere a populatiei la nivel mondial s-ar traduce intr-un avantaj economic. Este insa vorba despre o decizie, si nu sint semne ca ar putea fi luata”, a comentat Mathis Wackernagel, presedintele Global Footprint Network. Ce vrea sa spuna domnul Wackernagel atunci cind afirma ca “oamenii cred ca ar fi un lucru teribil, dar in fapt, o scadere a populatiei la nivel mondial s-ar traduce intr-un avantaj economic?”. Spune, de fapt, ca ar fi benefic sa fim mai putini in numele “avantajului economic”. Si mai spune ca scaderea populatiei ar trebui sa aiba loc in urma unei “decizii”. Decizie luata de cine? Si ce sa ne faca? Sa arunce cu bombe atomice prin Africa si prin zonele sarace? Dar de fapt, nu e nevoie de o bomba atomica. Ci de alimente infestate care omoara incet, dar sigur.

*Iata substantele care ucid:*

In continuare va prezentam citeva substante extrem de nocive introduse in mod legal in alimentele din România.

Sarea iodata: Dupa 8 ani de functionare a H.G. 568/2002 prin care este obligatorie introducerea sarii iodate de consum, numarul cazurilor de cancer tiroidian s-a dublat, la fel si numarul hipertiroidiilor.

Fluorul din unele ape minerale si din pasta de dinti. Fluorul este extrem de nociv pentru organismul uman. Daca nu stiati, principala substanta activa din otrava de sobolani este tocmai fluorul. Motivul “oficial” al introducerii fluorului? Ajuta la sanatatea dintilor…

Silicatul de aluminiu si potasiu (E 555) este folosit in sare, lapte praf si faina. Desi se cunoaste ca aluminiul este cauza unor probleme placentare in timpul sarcinii si ca este asociat cu boala Alzheimer, este permis in România.

Acidul benzoic (E 210) se adauga la bauturi alcoolice, produse de brutarie, brinzeturi, condimente, dulciuri, medicamente. In urma testarii pe animale de laborator, a fost asociat cu cancerul.

Benzoatul de sodiu (E 211) este folosit ca antiseptic, conservant alimentar si pentru a masca gustul unor alimente de calitate slaba. Bauturile racoritoare cu aroma de citrice contin o cantitate mare de benzoat de sodiu (pina la 25 mg/250 ml); se mai adauga in lapte si produse din carne. Asociatia consumatorilor din Piata Comuna Europeana il considera cancerigen, insa este permis in România. Iar aceasta este doar o parte din lista substantelor periculoase din alimentele pe care le consumam.

Bogdan Panturu

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
51 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger