Miercuri seara, la emisiunea “Restaurant la noi acasa” (Kanal D) am revazut-o pe venerabila Israela, dupa o indelungata absenta de pe micul si aiuritorul ecran.
In peisajul bucolic al Viseului de Sus, Israela a pregatit bucate specific israeliene. Cel putin asa sustine ea. Reteta ar fi urmatoarea: se iau legumele curatate de junele Liviu, se taie in bucati cit mai grosiere si se arunca in oala, dar numai dupa ce s-a desertat in ea o jumatate de litru de ulei. Se mai adauga o mare bucata de carne (nespalata) si se goleste direct in oala continutul unei pungi de fasole (desigur, nespalata, si impreuna cu ce se mai gaseste, de obicei, printre boabe: pietricele, bucati de pamint, gindacei morti s.a.). Ca o incoronare a acestui amalgam de mare rafinament gastronomic, se pun la fiert in aceeasi oala, peste mincare, vreo zece oua intregi (nespalate, si ele). Vazind talentele de super-gospodina ale Israelei, bucatarul Gheorg se minuna: “Cum de nu te vede Sanepidu’?” Ramine de vazut citi dintre cei 14 invitati ai Israelei au scapat cu viata.
O.Kila