Cauta

Cinci lucruri care nu ar trebui postate pe Facebook

Astazi, putini sint cei care au ramas in afara retelelor sociale virtuale iar numarul de “prieteni” pe care ii avem pe Facebook depaseste numarul celor pe care ii cunoastem cu adevarat. Cu toate acestea, oferim pe tava informatii despre noi tuturor celor inscrisi in aceste retele. Sinceritatea neglijenta de care multi dau dovada poate avea repercusiuni, de aceea iata ce informatii nu trebuie sa dezvaluim:

1. Adresa si numarul de telefon
Se intelege de la sine de ce astfel de informatii nu ar trebui sa ajunga in mina oricui. Conform unui studiu, utilizatorii site-urilor de socializare sint mai vulnerabili in fata infractorilor (furt de identitate, spargeri) din cauza informatiilor pe care le posteaza.

2.Confesiuni
Citeva cazuri recente ne demonstreaza ca angajatorii folosesc din ce in ce mai des site-urile de socializare pentru a afla cit mai multe informatii despre actualii angajati sau candidatii pentru un post.

3. Comportamente riscante
Orice dovada de comportament riscant (ce include de la fumatul excesiv pina la bungee jumping sau curse de masini) postata pe un site de socializare poate fi folosita de companiile de asigurari pentru a verifica daca aceia care le sint clienti isi pun viata sau proprietatea personala in pericol.

4. Planurile de vacanta
Ajunse in miinile cui nu trebuie, astfel de informatii, cum ar fi perioada vacantei, destinatia, modalitatile de transport sint
o invitatie deschisa pentru un jaf.

5. Data si locul nasterii
Data nasterii (zi, luna, an) in combinatie cu locul nasterii pot fi cheia pentru un furt de identitate a carui victima poate poate deveni oricine. CNP-ul este foarte usor de dedus folosind informatiile de mai sus.

Ultimele stiri

  • DICTATURA NEOMARXISTO-GLOBALISTĂ/ADEVĂRATUL COMUNISM
  • Încă vicepremier? Dragoș Anastasiu a recunoscut că a plătit ani de zile „taxă de protecție” la ANAF
  • Seceta lovește crunt! Două râuri din Arad au secat complet. Primar: „Este totul uscat/ Fermierii foloseau apa la creșterea animalelor, iar acum…”
  • VIDEO. Cumplit! Șapte copii au murit, după ce o școală s-a prăbușit, în India. Bilanțul răniților
  • A semnat! Nicuşor Dan, undă verde pentru primul pachet de măsuri fiscale. Ce spune despre pachetul 2/„Nu sunt chestiuni care să fie dramatice”
  • „Casa Iubirii” sau rușinea televizată care ne face de râs în fiecare seară
  • Bianca-Maria Oană, elevă la Colegiul „Sfântul Sava” și cel mai tânăr paramedic SMURD din România: „Să fii medic înseamnă să lupți pentru viață în fiecare zi” – povestea tinerei selectate în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Vremea se schimbă simțitor, după valul de caniculă: Urmează o săptămână cu ploi și temperaturi mai scăzute/Prognoza ANM pentru luna august
  • Val de reacții internaționale după ce Macron a anunțat că Franța va recunoaște statul palestinian. Ce spun SUA și Israel
  • Doi români care se întorceau din Grecia, reținuți în Bulgaria pentru tentativă de mituire a unor polițiști de frontieră
  • Exit mobile version