Jackfruit sau Jaca este un fruct originar din Thailanda, foarte bogat in potasiu. Are un gust asemanator cu cel al unei smochine macerate in miere. Continutul galbui se serveste feliat, in timp ce simburii albi se fierb inainte de a fi consumati.
Fructul de Pitahaya arata ca inghetata Straciatella, dar are un gust de capsuni amestecate cu kiwi. Se maninca cu lingurita direct din coaja injumatatita. Pitahaya se importa din China si Vietnam si este un fruct bogat in vitamina C.
Rambutan este numele unui fruct cu aspect de cactus ciufulit, cultivat in principal in Thailanda. Bogat in vitamina C si fier, acesta are un gust similar cu cel al strugurilor. Se taie pe mijloc si se consuma partea alba, carnoasa.
Chayota se consuma fiarta sau prajita, iar gustul ei aminteste de un amestec intre gulie si castravete. Originar din Brazilia, acest fruct contine foarte multa vitamina C. Atentie! Trebuie indepartate coaja si simburele inainte de a se consuma.
Forma si culoarea mangustanului ne duc cu gindul la mingea de oina. Acest fruct din sudul Thailandei contine calciu, vitaminele B si C si are un gust dulce-acrisor. Se taie in jumatate si se maninca numai partea alba a fructului, in nici un caz cea rosie.