AcasăOldBonificatii pentru românii care solicita bonuri fiscale

Bonificatii pentru românii care solicita bonuri fiscale

Neemiterea bonului fiscal este contraventie si se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 8.000 de lei si 40.000 de lei, atragind si suspendarea activitatii firmei in cauza pentru trei luni.

Cumparatorii de bunuri si servicii vor primi de la stat o parte din banii cheltuiti, in schimbul bonurilor fiscale, si vor beneficia si de deduceri fiscale pentru lucrari de reabilitare a locuintelor, a anuntat, in acest week-end, premierul Emil Boc. In acelasi timp, ANAF a anuntat ca numarul firmelor suspendate pentru nefosirea caselor de marcat si pentur neeliberarea bonurilor fiscale s-a dublat in primul semestru al acestui an.

Facilitatile de care ar putea beneficia consumatorii de bunuri si servicii vor fi acordate in limita unui plafon care urmeaza sa fie stabilit de Guvern in perioada urmatoare. Bonificatiile au fost propuse in ideea de a descuraja evaziunea fiscala. “Vrem sa punem in practica, prin modificarile propuse la inceputul toamnei la Codul Fiscal, astfel incit sa beneficieze de bonificatii cetatenii care isi realizeaza amenajari ale casei, ale apartamentului, prin deduceri fiscale. Acele lucruri pe care ei le fac li se vor scadea din impozitul pe care il au de platit. De asemenea, o masura avuta in vedere este ca toti cei care vor avea bonuri fiscale adunate pina la un anumit plafon sa beneficieze de o prima din acea suma de bani, pentru a-i incuraja sa ceara bonuri fiscale pentru produse care se cumpara in România, de la piine pina la lucruri foarte scumpe si de folosinta medie sau indelungata ori de lucrari”, a declarat Emil Boc.

*3500 de firme, suspendate de Garda Financiara*

Garda Financiara a suspendat, in primul semestru, activitatea comerciala a peste 3.500 de firme care nu erau dotate cu case de marcat electronice si pentru ca nu emiteau bonurilor fiscale. Numarul este aproape dublu fata de cel al agentilor economici suspendati, din aceleasi motive, in perioada similara din 2009. “Totodata, Agentia Nationala de Administrare Fiscala aminteste agentilor economici ca neindeplinirea obligatiei de a se dota si de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, emiterea de bonuri cu o valoare inferioara celei reale, precum si neintroducerea datelor inscrise pe rola jurnal privind tranzactiile efectuate de la ultima inchidere zilnica pina in momentul stergerii memoriei operative constituie contraventii sau, dupa caz, infractiuni”, se arata intr-un comunicat al ANAF. De asemenea, legislatia obliga clientii sa solicite si sa pastreze bonurile fiscale pina la iesirea din magazin.

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
58 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger