Cauta

Evenimentul zilei de ieri

*9 iulie*
1357 Imparatul romano-german Carol al IV-lea pune prima piatra a podului ce-i poarta numele in Praga. Fiind construit cu metode medievale, podul, spre deosebire de realizarile ingineresti din timpurile noastre, nu a reusit sa supravietuiasca decit pina in ziua de azi.

*10 iulie*
1920 Se naste fizicianul american Owen Chamberlain, laureat al premiului Nobel. A descoperit anti-protonul, probabil fiindca ala care descoperise protonul ii furase gagica.

*11 iulie*
472 Imparatul roman Anthemius e arestat de generalii sai in bazilica Sfintul Petru si executat pe loc, spre bucuria turistilor japonezi, care se grabesc sa imortalizeze momentul, facind poze „eu cu un imparat roman decapitat”.

*12 iulie*
783 Moare regina francilor Berta „cea cu piciorul mare”, adorata de sotul ei, Pepin „cel scurt”, mai ales cind, dupa o zi de domnie grea, batalii si raiduri de jaf, il punea sa-i si maseze piciorusele.

*13 iulie*
1854 O armata de aventurieri francezi condusa de contele
Raousset-Boulbon incearca sa invadeze Mexicul, dar Boulbon depune curind armele dupa ce vede numai cite muste putea avea inamicul.

*14 iulie*
1911 Se stinge din viata chimistul britanic William Perkin, descoperitorul moveinei, o substanta de sinteza care produce culoarea violet. Perkin este venerat si in ziua de azi de producatorii de gem natural de coacaze, prune si afine.

*15 iulie*
1815 Pentru a pune capat zvonurilor cum ca n-ar fi francez, ci o corcitura de italian, Napoleon isi face pina la capat datoria de fiu al patriei sale si se preda.

Julius si Pirca

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version