Cauta

Crame subacvatice la Saint Malo

Micuta localitate bretona Saint Malo, celebra pentru muzeele, fortificatiile, catedrala si mormintul lui Chateaubriand, si-a adaugat de citiva ani o noua atractie inedita pornita din dorinta cercetatorilor de a studia modul de invechire a vinurilor sub efectul mareelor puternice din zona.
Obiceiul impamintenit la Saint Malo consta in scufundarea unei cantitati mici, la inceput, de sticle de vin de calitate, intr-un loc secret, la 15 metri adincime si pastrarea lui acolo timp de un an.
Momentul readucerii pe uscat a sticlelor de vin se transforma intr-un adevarat festin bahic. Anul acesta au fost scoase din mare 480 de sticle din podgoriile Vouvray care, incepind de azi, isi asteapta cumparatorii. Acestia se vor delecta cu minunatele arome putind degusta in acelasi timp binecunoscutele stridii de Cancale si untul Bordier provenit din aceeasi zona.
Si pentru ca procedeul este unul de succes, numarul de sticle pastrate la rece timp de un an creste asa cum creste si valoarea licorii pe care acestea o contin. Anul acesta in pivnita submarina au fost scufundate 800 de sticle cu celebrul vin Bordeaux. Care vor fi asteptate pina la anul.

Bianca Fodac

Ultimele stiri

  • Rezultatele activității Transgaz în trimestrul I 2025
  • Horoscop 30 mai 2025 – Astăzi veți avea timp
  • Alege ce citești
  • Europa rămâne rușinos de dependentă de armata americană
  • Elon Musk – sfârșitul unui mandat turbulent
  • Guvernul tehnocrat – rețeta perfectă pentru dezastru
  • Muncă remote în satul bunicilor: evadarea celor care au renunțat să mai creadă în România reală
  • Se pun tunurile pe bugetari. GPS pe toate mașinile instituțiilor publice
  • După ce a distrus România cu un PNRR otrăvit, USR vrea să prindă ciolanul guvernării
  • Experții britanici avertizează. Urmează Brexit din Green Deal
  • Exit mobile version