AcasăOldCrame subacvatice la Saint Malo

Crame subacvatice la Saint Malo

Micuta localitate bretona Saint Malo, celebra pentru muzeele, fortificatiile, catedrala si mormintul lui Chateaubriand, si-a adaugat de citiva ani o noua atractie inedita pornita din dorinta cercetatorilor de a studia modul de invechire a vinurilor sub efectul mareelor puternice din zona.
Obiceiul impamintenit la Saint Malo consta in scufundarea unei cantitati mici, la inceput, de sticle de vin de calitate, intr-un loc secret, la 15 metri adincime si pastrarea lui acolo timp de un an.
Momentul readucerii pe uscat a sticlelor de vin se transforma intr-un adevarat festin bahic. Anul acesta au fost scoase din mare 480 de sticle din podgoriile Vouvray care, incepind de azi, isi asteapta cumparatorii. Acestia se vor delecta cu minunatele arome putind degusta in acelasi timp binecunoscutele stridii de Cancale si untul Bordier provenit din aceeasi zona.
Si pentru ca procedeul este unul de succes, numarul de sticle pastrate la rece timp de un an creste asa cum creste si valoarea licorii pe care acestea o contin. Anul acesta in pivnita submarina au fost scufundate 800 de sticle cu celebrul vin Bordeaux. Care vor fi asteptate pina la anul.

Bianca Fodac

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
53 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger