Cauta

SEX AND THE CITY 2 fata cu high-life-ul dimbovitean

La ceva vreme dupa New York, Londra si Paris, a venit si rindul Bucurestiului sa-si poarte curiozitatea la premiera unuia dintre cel mai trimbitat film al momentului. Spre deosebire, insa, de marile orase ale lumii, in care fenomenul Sex and the City 2 este uimitor de bine inteles in dimensiunea sa fashionistica, capitala noastra ramine blocata in eterna fantasma a wannabe-ului.

*Sex and the… country*

Cu totii ne-am fi dorit sa vedem o premiera locala intesata de fashionistas inspirate, trendy, cool, constiente de puterea brandului si pricepute in a-l purta. In concret, insa, am urmarit o parada de glamour mioritic, fie prea fardat, fie prea stralucitor, fie prea fad, fie prea zgomotos. In oricare dintre ipoteze, greseala fundamentala este aceeasi: frumoasele noastre românce nu inteleg ce imita, imita ce nu inteleg, cumpara ce nu cunosc, nu cunosc ce poarta, poarta abracadabrant si bifeaza mereu cu succes casuta unde sta scris “fiasco”.

*Verva post-“sexista”*

Dupa premiera Sex and the City 2 din Paris, m-a sunat o prietena stabilita acolo de ceva ani ca sa mi se confeseze ca a plecat atit de naucita de mirajul halucinant al brandurilor din noua pelicula, incit si-a lasat aproape tot salariul intr-un magazin Yves Saint Laurent.
Este, iata, deja un adevar verificat ca fiecare femeie a fost coplesita de aparitiile obsesive de Louboutin, Manolo, Dior sau Chanel, dupa vizionarea filmului si ca o sesiune de shopping se impune dupa. S-a intimplat, desigur, si in România. Daca, insa, in loc de Yves Saint Laurent mergem la Plaza si in loc de Christian Louboutin ne aciuam pe Dorobanti la The Place, ramine doar o problema de optiune si geografie. Imitarea ramine cea mai sincera forma de flatare, spune o vorba din batrini. Cind, insa, se incalca normele bunului-gust, fetelor, we have a problem! Iata de ce va invit sa luati nota de ce anume s-a purtat in film, cum s-a purtat, in ce context si cu ce…aura.

*Un cuplu de succes: Halston & Christian Louboutin*

Reinvierea brandului american Halston, omniprezent in multe dintre tinutele Sarei Jessica Parker se datoreaza in mare parte, functiei de director de creatie a brandului oferita nu demult acesteia. Rochia alba din afisul filmului, rochia albastra din deschidere, cea portocalie din mijlocul desertului sau cea in tonuri de piersica din momentul descinderii la Abu Dhabi sint tot atitea dovezi pentru regimul preferential al acestui brand ultra-feminin. Cit despre deja celebrii Louboutini, ei par sa fi devenit un personaj in sine.

*Manolo Blahnik, Oscar de la Renta, Jean-Paul Gaultier…*

…iar acestea sint bineinteles completate de Bottega Veneta, Christian Dior, Chanel, Valentino, Matthew Williamson, Brian Atwood, Yves Saint Laurent. Charlotte face prajituri imbracata intr-o superba “piesa de colectie” marca vintage Valentino. Carrie rataceste prin bazarurile marocane purtind un t-shirt Dior din colectia toamna-iarna 2001, iar Miranda sustine in mod neasteptat de bine o provocatoare rochie Julien Macdonald. Carrie ii face cadou lui Mr. Big un ceas Rolex din anul 1968, iar la finalul filmului acesta ii daruieste un inel cu diamant negru. Va amintiti cind cele patru sint atrase in “locul interzis” de catre vinzatorii de “placeri”, iar Samantha isi rupe Hermèsul din piele de strut intr-o altercatie cu bastinasii? Sau cind araboaicele isi inlatura costumul traditional pentru a se arata in deplinatatea lor de fashion victims, care ascund dedesubtul acestora total look-uri Louis Vuitton?

*Fashion, baby!*

Orbitor. Acesta ramine cuvintul de ordine pentru Sex and the City 2. Poate ca povestea nu ne misca artistic (si, pina la urma, nimeni nu cred ca si-a pus problema sub acest aspect vreodata). Vorbim despre o masinarie americana care vinde iluzii si creeaza buzz pentru a avea incasari titanice. Ce-i drept, bazate pe un dat practic precum o garderoba de 10 milioane de dolari. Este o productie care ne fura, ne ia ochii, ne face sa ridem, ne invata despre lifestyle, moda, lux si opulenta mai mult decit despre contraste culturale, mai mult chiar decit despre sex. Inteles ca atare, fara minimalizari si fara exagerari, ne poate ajuta sa traim mai frumos.

Fashion Hunter

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version