Cauta

Orezul brun scade riscul de diabet

A consuma orez brun in locul celui alb poate reduce semnificativ riscul de a face diabet, arata un studiu. Oamenii de stiinta sustin ca orezul alb, care are un indice glicemic mult mai mare decit cel brun, face ca nivelul zaharului din singe sa urce brusc. Studiul, care se pare ca este primul de acest fel, arata ca inlocuirea a 50 de grame de orez alb pe zi cu cel brun poate reduce riscul diabetului de tip 2 cu 16%. Expertii recomanda consumarea orezului brun si a cerealelor integrale deoarece acestea elibereaza glucoza in singe gradual. Un studiu realizat de americani pe un esantion de 190.000 de persoane a demonstrat ca aceia care consuma cel putin cinci portii de orez alb pe saptamina prezentau un risc cu 17% mai mare de a face diabet, comparativ cu cei care se limitau la o singura portie pe luna. Iar cei care consuma cel putin doua portii de orez brun pe saptamina aveau cu 11% mai putine sanse sa faca diabet de tip 2.

Ana-Maria Calciu

Ultimele stiri

  • Angajații de la Casele de Pensii și MIPE protestează marți, nemulțumiți de tăierea veniturilor/„Vrem să tragem un semnal de alarmă”
  • FOTO/Accident grav pe Centura Capitalei. Un șofer a murit
  • Primăria Sectorului 1 și Primăria Capitalei – modele perfecte de cum NU se conduce un oraș
  • Comunicat de presă STRUCTURI ACX SRL
  • Comunicat de presă RETRODOR SRL
  • Comunicat de presă GERARD CAMPER SRL
  • Anunț de presă SALROM SA
  • Caricatura Zilei
  • Parcul Arghezi, o adevărată oază a naturii în sectorul 4
  • Horoscop 8 iulie 2025 – Implinirea ta personală va necesita numeroși pași
  • Exit mobile version