AcasăOldOrezul brun scade riscul de diabet

Orezul brun scade riscul de diabet

A consuma orez brun in locul celui alb poate reduce semnificativ riscul de a face diabet, arata un studiu. Oamenii de stiinta sustin ca orezul alb, care are un indice glicemic mult mai mare decit cel brun, face ca nivelul zaharului din singe sa urce brusc. Studiul, care se pare ca este primul de acest fel, arata ca inlocuirea a 50 de grame de orez alb pe zi cu cel brun poate reduce riscul diabetului de tip 2 cu 16%. Expertii recomanda consumarea orezului brun si a cerealelor integrale deoarece acestea elibereaza glucoza in singe gradual. Un studiu realizat de americani pe un esantion de 190.000 de persoane a demonstrat ca aceia care consuma cel putin cinci portii de orez alb pe saptamina prezentau un risc cu 17% mai mare de a face diabet, comparativ cu cei care se limitau la o singura portie pe luna. Iar cei care consuma cel putin doua portii de orez brun pe saptamina aveau cu 11% mai putine sanse sa faca diabet de tip 2.

Ana-Maria Calciu

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
34 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger