Cauta

Magazin social pentru persoanele cu venituri mici

Persoanele cu venituri reduse din sectorul 1 vor putea achizitiona produse esentiale pentru traiul zilnic, la valori cuprinse intre 30 si 50% din pretul initial, dintr-un magazin social amenajat in Piata Matache. Magazinul social, singurul de acest tip din tara, va fi deschis intr-un imobil din Piata Matache si face parte din Proiectul SOMARO (Social Market Romania), fiind rezultatul unui parteneriat intre Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1 si Fundatia austriaca Katharina Turnauer, anunta autoritatea de sector. Magazinul va comercializa alimente, imbracaminte, incaltaminte care sint donate de catre companii de retail din Austria si România. „Produsele sint bune pentru consum, dar nu pot fi vindute din diverse motive care au legatura cu forma, nu cu continutul produsului”, potrivit unui comunicat al Primariei Sectorului 1. De produsele magazinului social amenajat de Primaria sectorului 1 vor beneficia familiile aflate in evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala Sector 1, care au venituri sub 500 lei/membru de familie (altele decit beneficiarii de venit minim garantat) si care se afla in cel putin doua din urmatoarele situatii: nu au loc de munca, familii cu multi copii in intretinere, bolnavi cronic, care necesita tratament permanent, persoane fara locuinta, pensionari, persoane cu handicap, familii monoparentale, someri, tineri proveniti din centrele de plasament din Sectorul 1 (daca nu mai beneficiaza de sprijin de la alt furnizor de servicii sociale) si persoane care au executat o pedeapsa privativa de libertate, in termen de maximum 1 an de la data eliberarii, daca sint inscrisi intr-un program de reintegrare profesionala.

S. Sofian

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version