O parte dintre substantele chimice folosite in adezivii pentru etichetele destinate alimentelor pot trece prin ambalaj si risca sa contamineze produsele, se arata intr-un studiu recent. O echipa de experti a analizat compusii din adezivii acrilici, descoperind ca una dintre substante, prezenta in concentratii mari in unii dintre adezivi, este foarte toxica. Expertii europeni au avertizat asupra riscurilor de contaminare a alimentelor din cauza adezivilor folositi pentru etichete, in baza acestui studiu realizat de cercetatori spanioli. Cu toate acestea, unii oficiali britanici sint de parere ca nu trebuie sa ne ingrijoram. „Este important sa tinem cont de faptul ca este vorba despre un studiu teoretic. Propriile noastre cercetari indica faptul ca, desi in adezivi exista mai multe substante chimice, potentialul lor de a ajunge la alimente este foarte scazut”, a declarat un purtator de cuvint al Agentiei britanice pentru standarde in alimentatie.
Scris de Ziarul National
Adezivul etichetelor contamineaza alimentele
Ultimele știri
Controlul exporturilor de pământuri rare: bun pentru China, rău pentru afaceri
Restricțiile Chinei privind exporturile de pământuri rare au dus la oprirea unor părți ale lanțului mondial de aprovizionare cu automobile și la aducerea președintelui...
