Cauta

Razboi, cutremure si foamete in mijlocul Bucurestiului

*Un scenariu care bate criza*

Credeti ca scaderea salariior si pensiilor, somajul, criza sint cele mai rele lucruri care se pot intimpla? Ar trebui sa fim fericiti. Se poate si mai rau! Ne plingem ca nu mai avem bani. Dar daca am „avea” un razboi sau un cutremur? Toate problemele de acum ar parea o simpla glumita.

*Simulator de dezastre*

V-ati intrebat vreodata ce simtiti cind auziti apropiindu-se un tsunami? Sau ce emotii ati experimenta in mijlocul unui conflict armat? Poate ca nu ati vazut niciodata cum arata un oras dupa un cutremur cu adevarat devastator, iar foametea este pentru dumneavoastra ceva ce se intimpla „altora”. Daca doriti sa stiti cu adevarat cum este sa fii o victima a unei astfel de calamitati, aveti ocazia sa o faceti chiar in mijlocul Bucurestiului. Astfel, in Parcul Herastrau, pe parcursul a sapte zile, intre 17 si 23 mai, veti putea vizita un fel de „Casa a Groazei”. Este vorba de un Labirint Umanitar construit de Comisia Europeana pentru Ajutor Umanitar – ECHO. Labirintul Umanitar este impartit in patru zone care reproduc fidel cele mai puternice calamitati ce afecteaza omenirea: tsunami, conflict armat, cutremure si foamete.

*Calatorie initiatica*

Pe o suprafata de 100 mp vizitatorii vor face o calatorie initiatica recreata complet prin imagini puternice, scurte filme emotionante si efecte audio surround, in care oamenii vor simti insecuritatea, disperarea, suferinta, frica si dezamagirea persoanelor nevoiase din alte tari ale lumii. Fiecare dintre cele patru labirinturi va prezenta cite o arie lovita de dezastre, iar mottoul sub care se va desfasura aceasta incursiune va fi: „Poti sa treci prin acest dezastru? Unii dintre oameni nu pot, sint blocati in acest dezastru si depind de ajutorul tau pentru a scapa intr-o zi”. Si poate ca situatia „dezastroasa” in care ne aflam acum nu ni se va mai parea atit de rea.

Bogdan Panturu

Ultimele stiri

  • DICTATURA NEOMARXISTO-GLOBALISTĂ/ADEVĂRATUL COMUNISM
  • Încă vicepremier? Dragoș Anastasiu a recunoscut că a plătit ani de zile „taxă de protecție” la ANAF
  • Seceta lovește crunt! Două râuri din Arad au secat complet. Primar: „Este totul uscat/ Fermierii foloseau apa la creșterea animalelor, iar acum…”
  • VIDEO. Cumplit! Șapte copii au murit, după ce o școală s-a prăbușit, în India. Bilanțul răniților
  • A semnat! Nicuşor Dan, undă verde pentru primul pachet de măsuri fiscale. Ce spune despre pachetul 2/„Nu sunt chestiuni care să fie dramatice”
  • „Casa Iubirii” sau rușinea televizată care ne face de râs în fiecare seară
  • Bianca-Maria Oană, elevă la Colegiul „Sfântul Sava” și cel mai tânăr paramedic SMURD din România: „Să fii medic înseamnă să lupți pentru viață în fiecare zi” – povestea tinerei selectate în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Vremea se schimbă simțitor, după valul de caniculă: Urmează o săptămână cu ploi și temperaturi mai scăzute/Prognoza ANM pentru luna august
  • Val de reacții internaționale după ce Macron a anunțat că Franța va recunoaște statul palestinian. Ce spun SUA și Israel
  • Doi români care se întorceau din Grecia, reținuți în Bulgaria pentru tentativă de mituire a unor polițiști de frontieră
  • Exit mobile version