AcasăOldBoc introduce impozite care exista deja

Boc introduce impozite care exista deja

Premierul Emil Boc da din colt in colt in incercarea
de a mai gasi ceva de impozitat intr-o tara care deja a luat cele mai dure mai mai nepopulare masuri de austeritate din intreaga Uniune Europeana. Tot Emil Boc o da in bara, ajungind, probabil din disperare, sa propuna taxe care deja exista in actualul Cod Fiscal!

*Penibil*

“In proiectul de lege pe care il vom pregati, incepind cu a doua proprietate vom solicita o impozitare suplimentara. Prima proprietate se impoziteaza normal pentru toti la fel, incepind cu a doua proprietate se impoziteaza suplimentar fata de ceea ce avem in momentul de fata, pentru a putea sa aducem un plus de venituri la bugetul de stat si a da un efort de solidaritate si din partea acelora care au in România mai multe proprietati. Si ei sa contribuie in România la acest efort de austeritate pe care il facem in momentul de fata prin impozitarea suplimentara (…)”, spune premierul. Din nefericire pentru Boc, insa, in Codul Fiscal in vigoare se arata urmatoarele: daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sint inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri este majorat cu 15% pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% pentru cea de-a doua cladire, cu 75% pentru cea de-a treia cladire si cu 100% pentru cea de-a patra cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu. Cu alte cuvinte, in afara de efectul pe care il are orice veste proasta asupra populatiei, Emil Boc nu a anuntat nimic nou. Dar stati un pic, nu va grabiti cu concluziile! Realizind penibilul situatiei, cei din guvern au cosmetizat situatia si au dat vestea cu adevarat proasta pentru români: “Incepind cu a doua proprietate se impoziteaza suplimentar fata de ceea ce avem in momentul de fata, deci este vorba de impozitare suplimentara fata de ce prevede Codul Fiscal in acest moment”, a declarat purtatorul de cuvint al Guvernului, Ioana Muntean.

*Ce vesti “bune” mai are executivul*

Reducerea fondului de salarii cu 25% si in companiile cu capital majoritar de stat (inclusiv pentru CEC si Eximbank).
Reducerea cu 20%, pe linga cele 15% deja stabilite prin buget, a cheltuielilor cu bunuri si servicii (cheltuielile cu benzina, telefoanele sau deplasarile externe).
Renuntarea la licitatiile pentru dotarea cu sedii si automobile in administratie.

Radu Eftimie

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
35 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger