Cauta

Invataturile lui Jeffrey Franks catre Guvern

Asadar, delegatia FMI a venit, a negociat si a plecat. Cu ce am ramas? Cu reduceri drastice a cheltuielilor din sectorul public – salarii, pensii, indemnizatii. De ce s-a ajuns aici? Din cauza cheltuielilor publice inconstiente din perioada 2006 – 2008 dar si a impotentei guvernantilor care au ratat reforma sistemului de stat. La care se adauga si efectele crizei internationale. Ce trebuie sa faca România in continuare, potrivit FMI?

*250.000 de concedieri la stat*

Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat ca personalul din sectorul public ar trebui sa scada pe termen mediu cu 250.000 de salariati, cam cu cit a fost suplimentat in perioada 2006-2008. “Va trebui sa fie disponibilizari pina la inceputul anului viitor”, a explicat Franks.

*Deficitul bugetar redus*

Guvernul trebuie sa faca o serie de reforme structurale, printre care modificarea legii finantelor publice locale si aprobarea legii salarizarii unice, ceea ce ar permite reducerea deficitului bugetar pina la 4,4% din PIB in 2011. “Legea finantelor publice locale ar trebui modificata pina la sfirsitul lunii septembrie pentru a imbunatati performanta la nivel local si pentru a asigura o distribuire fiscala echitabila la toate nivelurile guvernamentale”, a spus Franks.

*Crestere economica zero*

Fondul Monetar International estimeaza pentru acest an o crestere economica de 0%, dar nu exclude o contractie de pina la 0,5. “România a fost afectata puternic de criza financiara globala. Cadrul macroeconomic a fost afectat de recuperarea mai lenta din Europa, dar isi va reveni in 2011. Proiectia noastra pentru evolutia economiei in 2010 se afla acum intre 0% si o contractie de 0,5%”, a declarat Jeffrey Franks. Fondul estimeaza ca economia româneasca va creste cu 3,6% in 2011.

*Un milion de someri*

Potrivit estimarilor, numarul somerilor ar putea atinge un milion de persoane in acest an. Si asta pentru ca, potrivit FMI, rata somajului va fi supusa unei presiuni suplimentare in perioada urmatoare, dar acest lucru nu va fi o problema intrucit nivelul este inca sub media Uniunii Europene.

Bogdan Panturu

Ultimele stiri

  • DICTATURA NEOMARXISTO-GLOBALISTĂ/ADEVĂRATUL COMUNISM
  • Încă vicepremier? Dragoș Anastasiu a recunoscut că a plătit ani de zile „taxă de protecție” la ANAF
  • Seceta lovește crunt! Două râuri din Arad au secat complet. Primar: „Este totul uscat/ Fermierii foloseau apa la creșterea animalelor, iar acum…”
  • VIDEO. Cumplit! Șapte copii au murit, după ce o școală s-a prăbușit, în India. Bilanțul răniților
  • A semnat! Nicuşor Dan, undă verde pentru primul pachet de măsuri fiscale. Ce spune despre pachetul 2/„Nu sunt chestiuni care să fie dramatice”
  • „Casa Iubirii” sau rușinea televizată care ne face de râs în fiecare seară
  • Bianca-Maria Oană, elevă la Colegiul „Sfântul Sava” și cel mai tânăr paramedic SMURD din România: „Să fii medic înseamnă să lupți pentru viață în fiecare zi” – povestea tinerei selectate în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Vremea se schimbă simțitor, după valul de caniculă: Urmează o săptămână cu ploi și temperaturi mai scăzute/Prognoza ANM pentru luna august
  • Val de reacții internaționale după ce Macron a anunțat că Franța va recunoaște statul palestinian. Ce spun SUA și Israel
  • Doi români care se întorceau din Grecia, reținuți în Bulgaria pentru tentativă de mituire a unor polițiști de frontieră
  • Exit mobile version