AcasăOld"Dieta" americana: salata cu E. coli

„Dieta” americana: salata cu E. coli

Dupa ce au consumat salata verde, 29 de americani au ajuns la spital cu diagnosticul „toxiinfectie alimentara”. Epidemia a fost declansata dupa ce restaurantele, cantinele scolare si supermarketurile au pus in vinzare salata verde contaminata. Vina o poarta o tulpina rara a bacteriei E. coli, neasociata pina acum cu toxiinfectiile alimentare. Ca urmare, Freshway Foods, o companie din Ohio, si-a retras de pe piata toata productia de salata. Epidemiologii americani au identificat tulpina E. coli O145, diferita de E. coli O157:H7, mult mai cunoscuta, si asociata cu toxiinfectii alimentare declansate de consumul de carne tocata, legume verzi si alte alimente. Noua bacterie pare a fi o tulpina deosebit de virulenta, capabila sa provoace imbolnaviri grave.
Cristian Codreanu

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
50 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger