Cauta

Dupa ce a aflat ca fetita pe care a infiat-o este bolnava, o femeie cere anularea adoptiei

O femeie din Deva cere Oficiului Român pentru Adoptii (ORA) ajutorul pentru anularea adoptiei unei fetite pe care a infiat-o in urma cu zece ani, pe motiv ca este foarte bolnava. Insa ORA sustine ca adoptia nu poate fi desfacuta.

*Diagnosticata cu autism abia dupa adoptie*

Femeia, in virsta de 43 de ani, din Deva, a internat deja fetita, la inceputul lunii aprilie, intr-un centru de plasament pentru copii cu dizabilitati din municipiul Hunedoara si a cerut ORA ajutorul pentru a renunta la copilul adoptat in urma cu un deceniu. „Fetita avea aproximativ trei ani cind am adoptat-o. Mi-au spus ca este sanatoasa. Dupa ce a mai crescut s-a dovedit ca are tulburari de comportament si este violenta. Eu am divortat de fostul sot si, in 2005, m-am recasatorit, iar in 2006 am nascut un copil. Cind copilul a avut un an a fost agresat de fetita. De atunci a fost violenta. In ultimii ani, mama mea m-a ajutat mult in cresterea ei, insa intre timp mama mea s-a stins din viata si eu nu am mai putut-o ingriji. Am internat-o intr-un centru de plasament pentru copii cu probleme si am cerut sprijinul Oficiului National de Adoptie. Acum, cind am avut acces la fisa medicala, am aflat ca fetita a fost sub tratament cu fenobarbital timp de cinci zile cu doua luni inainte sa demarez actele pentru adoptie si eu nu am stiut acest lucru”, a spus Mihaela P., mama adoptiva.

*Infierea se anuleaza doar in caz de deces*

Raspunsul autoritatilor a fost ca adoptia se poate anula doar daca parintii adoptivi au murit. „Nu sint singura in aceasta situatie. Sint insa singura care a avut curaj sa spuna ca vrea sa renunte. Nu stiu unde sa ma mai adresez”, a spus femeia. Reprezentantii de la Protectia Copilului (DGASPC) Hunedoara au sfatuit-o sa se adreseze instantei. Conform secretarului de stat de la ORA, Bogdan Panait, copiii cu astfel de afectiuni nu pot beneficia de servicii specializate, astfel ca ajung sa fie abandonati in centre de plasament.

Ultimele stiri

  • Dinamo joacă în „Misiune Imposibilă”
  • O monedă mai puternică decât orice ban. Frica
  • Revoluție în fotbal: camere video pentru arbitri!
  • UPDATE. Incendiu cu degajări mari de fum în Sectorul 2 al Capitalei/O persoană a murit
  • Un bărbat a murit după ce a căzut de pe podul care trece peste Canalul Poarta Albă – Midia Năvodari
  • Dramă pe drumurile din România. Părinţii Părintelui Nicolae Zaharia au murit într-un accident de maşină
  • Burduja cere fotografii cu Bucureștiul pe care Nicușor Dan „refuză să îl vadă”: „Să îl aducem pe Primarul Capitalei cu picioarele pe pământ”
  • Criza forţei de muncă în România, rezolvată cu lucrătorii asiatici. Cine sunt oamenii care trăiesc în cartierul Komitat București Sud
  • Unde este Poiana Narciselor, peisajul de vis pe care românii îl caută pentru o vacanţă ca de neuitat
  • Imagini apocaliptice, cu sute de mii de pești morți, pe o suprafață de sute de hectare. Căldura, ucigaşul silenţios (VIDEO)
  • Exit mobile version