Cauta

Bud Spencer

*CFR si Alba Iulia au oferit o comedie de zile mari, desi producatorii incearca sa ne convinga ca am asistat la un thriller*

Va mai aduceti aminte de filmele cu Piedone, personaj interpretat magistral de actorul Bud Spencer? Celebrele comedii cu bataie, la care sala avea parte si de putina adrenalina? Ei, bine, un astfel de film a rulat simbata seara in Gruia, actorul principal fiind tot un Bud. Cristian Bud.

Unirea Alba Iulia este o echipa saraca. Atit de saraca incit a plecat spre Cluj in ziua meciului. Cam pe la ora 17, in conditiile in care partida urma sa inceapa la ora 21.30. De la Alba Iulia la Cluj-Napoca sint 160 de kilometri. La drumurile din România, autocarul a ajuns la stadionul din Gruia cu ceva mai mult de o ora inainte de primul fluier al arbitrului.

*Cascadorii risului*

Hai sa vedem cum s-au marcat golurile in meciul CFR – Alba Iulia. Avertisment: copiii in virsta de pina la 12 ani au nevoie de acordul parintilor.

1-0: Bud a reluat nestingherit din 6 metri o minge respinsa, evident, in fata, de portarul Rotaru. A fost o faza fixa – lovitura libera pentru gazde – la care Unirea se apara in careu cu doi jucatori, iar CFR ataca in cinci!

2-0: Bud a marcat elegant, cu latul, din 6 metri, dupa o centrare a lui Panin. Atacantul lui CFR n-a fost jenat de nimeni, marcajul adversarilor fiind din nou inexistent

2-1: Veljovici a redus din diferenta cu o „foarfeca” spectaculoasa. Atacantul imprumutat de CFR la Alba Iulia a fost inlocuit la trei minute dupa ce a marcat!

2-2: faza de cascadorii risului: Piccolo a respins cu capul, mingea a lovit un alt cap, al lui G.Muresan, si a sarit in poarta lui Stancioiu.

3-2: Bud a marcat al treilea gol din 6 metri, tot dupa o centrare, acum a lui Y.Kone, impingind mingea cu talpa!

*Uite cine vorbeste*

Presedintele lui CFR, Iuliu Muresan, si-a luat viteza dupa rezultatul cu Alba Iulia, fiind convins dupa acest meci ca echipa sa va cistiga campionatul. „Inainte de meci am auzit tot felul de comentarii rautacioase, ca vom avea un meci usor. Chiar si dupa meci s-a vorbit ca am cistigat mai usor, dar s-a vazut ca a fost un meci incrincenat, in care puteam rata victoria. Am primit doua goluri stupide, dar important este ca am reusit sa cistigam. Acum cred ca luam campionatul, dupa acest rezultat”, a spus, fara sa clipeasca, Muresan. Acesta chiar a plusat: „Bud e de nationala dupa prestatia cu Alba Iulia. Este cel mai vertical atacant pe care il avem!”.

„S-a vazut ca a fost un meci incrincenat, in care puteam rata victoria”. – Iuliu Muresan

*Italiano vero*

Antrenorul lui CFR, Andrea Mandorlini, a declarat ca in partida cu Alba Iulia s-a intors ghinionul de la Timisoara, unde clujenii au fost egalati in minutul 90+8. „In fotbal trebuie sa mai ai si noroc. E un sport imprevizibil, de aceea e cel mai frumos din lume”, a spus italianul.

Ricardo de Zerbi, jucatorul adus de CFR de la Napoli, sub forma de imprumut pina la finalul sezonului, a bifat cu Alba Iulia primele minute la CFR. Italianul a intrat in minutul 76 in locul lui N.Dica si a jucat extrema dreapta. De Zerbi primeste 10.000 de euro pentru fiecare aparitie in tricoul lui CFR.

*Blaz of glory*

Bosniacul Blaz Sliskovici, antrenorul Unirii, s-a dovedit a fi, din propriile declaratii, un fan al clujenilor. „CFR a demonstrat ca e cea mai buna echipa din România. Cred ca are cel mai bun joc, spre exemplu la Timisoara am pierdut, 0-6, dar echipa banateana nu a jucat nimic!”, a spus Sliskovici, care a incheiat en fanfare: „Daca o batem pe Steaua in etapa viitoare, CFR este campioana!”.

Aceeasi parere despre partida de la Cluj a avut-o si Adrian Porumboiu, finantatorul lui FC Vaslui. „Cind am vazut ca antrenorul Unirii l-a scos pe Jovanovici si l-a bagat pe De Sousa, mi-am spus ca am mai vazut filmul asta. Oricum, CFR va trebui sa mai sufere pentru a lua titlul, nu s-a terminat inca. Mai sint 15 puncte puse in joc, mai poate pierde titlul”, a spus Porumboiu.

*Curat-murdar, nene Iancule!*

Patronul de la FC Timisoara a luat foc dupa ce a urmarit meciul din Gruia. „Ar trebui ca Unirii Alba Iulia sa i se spuna «Neagra» Iulia sau «Alba-neagra» Iulia de acum incolo. E mai corect asa”, a declarat Marian Iancu. „CFR va fi o campioana ca in povesti. Trebuie sa ne mindrim ca sintem contemporani cu Muresan si Paszkany. Ei sint un exemplu demn de urmat, dar trebuie sa facem cursuri pentru a fi ca ei, trebuie sa luam meditatii de la Sandu, de la Dragomir, de la Igna… Si Muresan este un profesor bun, avem doar profesori in fotbalul românesc… Sincer, nici nu stiu de ce mai jucam. Ar trebui sa luam o pauza, de ce sa mai cheltuim bani pe deplasari? Trebuie sa cerem un time-out, nu avem cum sa facem fata CFR-ului”, a adaugat Iancu.

*CFR – Alba Iulia 3-2*

Goluri: Bud ’21, ’65, ’90 / Veljovici ’67, G.Muresan ’77-autogol.
CFR: Stancioiu – Tony, Alcantara, Piccolo, Panin – G.Muresan – Deac (’83 Y.Kone), N.Dica (’76 De Zerbi), Culio – Traore (’55 E.Dica), Bud.
Alba Iulia: Rotaru – I.Balan, Poverlovici, Vujadinovici, Vitinha – Dilbea, Olah – Fl. Dan (’68 Enzo), Veljovici (’70 Baltoi), C.Cristea – N.Jovanovici (’87 De Sousa).

Marius Gherghe

Ultimele stiri

  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Exit mobile version