Cauta

Bursa lui Kirita creste impreuna cu tupeul lui Giani

Aproape ca uitasem de Giani Kirita, fostul capitan al FC Dinamo din vremurile in care „ciinii” luau titlul cu Mister Dinu pe banca, ce vremuri! Noroc cu un interviu aparut, ieri, in „Evz”, in care fostul maneli…, pardon, international (Giani numara patru selectii la prima reprezentativa!) ne anunta cum se pregateste el sa fie campion si in Turcia, jucind un fotbal de calitate superioara.

*Doua meciuri titular*

Kirita sustine ca mai are putin si devine mai celebru decit Baiazid, un baiat din zid. „Sintem eroi, am intrat deja in istorie”, afirma Giani, si-l credem, pentru ca o asemenea performanta la Bursa nici ca s-a mai pomenit. „Am contribuit si eu la acest traseu, chiar daca o perioada am fost accidentat, iar intr-alta am avut un litigiu financiar cu clubul”. In mare parte, statistica spune insa altceva: Giani Kirita a jucat in acest sezon doar doua meciuri ca titular, iar in alte sapte a intrat pe parcursul meciului, la schimbare. In total, ex-dinamovistul a strins 210 minute pe teren, prin urmare fiind al 19-lea jucator din lotul antrenat de Ertugrul Saglam intr-un clasament al minutelor evoluate in stagiunea 2009-2010. Giani a marcat un gol, intr-adevar, din penalty, dar atunci s-a batut pentru minge cu Ozan Ipek (n.r. – golgeterul echipei) care, conform proverbului, a cedat primul. Românul a mai tinut sa ne dezvaluie ca este poreclit „Psihopatul”, ceea ce, fireste, nu ne mira! Iar la sfirsitul interviului, Kirita a dat-o bagabonteste: „Suta la suta, voi reveni sa joc pentru Dinamo”. Asa le trebuie celor din „Groapa”!

Cu opt etape inainte de finalul sezonului in Turkcell SuperLig, Bursaspor ocupa primul loc, cu 58 de puncte. Pe pozitiile urmatoare se afla Galatasaray (la cinci lungimi distanta) si tandemul Fenerbahce – Besiktas, aflat la sase puncte. Bursaspor ar putea deveni prima gruparea care sparge suprematia granzilor Galata-Fener-Besiktas din 1984 incoace, cind titlul a fost cistigat de Trabzonspor, altfel cea de-a patra putere fotbalistica a Turciei!
In 2003, Bursaspor incepea sezonul cu Gica Hagi in functia de antrenor principal si cu alti patru români in lot: Bogdan Vintila, Iulian Miu, Cornel Frasineanu si Ionel Ganea. Obiectivul a fost unul indraznet, titlul sau participarea in cupele europene, dar finalul campionatului a fost de cosmar: echipa a retrogradat! Hagi demisionase insa dupa doar 12 etape.

Ultimele stiri

  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Exit mobile version