Cauta

Usturoi negru pentru o respiratie proaspata

Extrem de sanatos, usturoiul are dezavantajul ca nu poate fi consumat la orice masa si nici cu oricine. Insa aceasta problema si-a gasit o rezolvare, odata cu intrarea pe piata a usturoiului negru. Odata consumat, acesta ofera toata savoarea si ceva dulceata in plus, fara a lasa dire de miros in urma. Nu lasa gust neplacut si nici miros, ceea ce il face foarte cautat. Din pacate, si pretul este pe masura, putind fi cumparat din supermarketurile britanice la pretul de 5,49 de lire sterline capatina. Usturoiul care face furori mai nou, putind fi consumat fara grija la intilnire, nu se deosebeste cu nimic de soiurile cunoscute, singura diferenta constind in felul in care este tratat dupa ce a fost cules. Practic, acesta se lasa la fermentat, la temperaturi inalte, timp de o luna. Rezultatul: un usturoi aparent identic, dar negru la interior. Daca pentru americani si europeni este o noutate, tehnica este cunoscuta de ceva vreme in Thailanda si Coreea. Pe linga sosuri si mincaruri, adesea este folosit si in bauturi, pe care le indulceste.

Ultimele stiri

  • Caricatura Zilei
  • Horoscop 20 noiembrie 2025 – Astăzi trebuie să vă abțineți de la încheierea unor tranzacții riscante
  • Alege ce citești
  • Țările UE vor ceda puterea pentru o piață financiară în stil american?
  • Opriți USR până nu amanetează toată România!
  • PSD bagă bățul prin gard. Austeritatea Guvernului Bolojan bagă românii în cea mai cruntă sărăcie din ultimii 25 de ani
  • De ce ”gardienii euro” vor menține ratele dobânzilor până în 2026
  • Statele Unite întind arcul către Venezuela. Lansează săgeata sau renunță?
  • Suspiciune de sabotaj în sectorul porcinelor. Virusul pestei, împrăștiat cu dronele
  • Ucraina, terifiată de tricolori: “Nu vrem România!”
  • Exit mobile version