Extrem de sanatos, usturoiul are dezavantajul ca nu poate fi consumat la orice masa si nici cu oricine. Insa aceasta problema si-a gasit o rezolvare, odata cu intrarea pe piata a usturoiului negru. Odata consumat, acesta ofera toata savoarea si ceva dulceata in plus, fara a lasa dire de miros in urma. Nu lasa gust neplacut si nici miros, ceea ce il face foarte cautat. Din pacate, si pretul este pe masura, putind fi cumparat din supermarketurile britanice la pretul de 5,49 de lire sterline capatina. Usturoiul care face furori mai nou, putind fi consumat fara grija la intilnire, nu se deosebeste cu nimic de soiurile cunoscute, singura diferenta constind in felul in care este tratat dupa ce a fost cules. Practic, acesta se lasa la fermentat, la temperaturi inalte, timp de o luna. Rezultatul: un usturoi aparent identic, dar negru la interior. Daca pentru americani si europeni este o noutate, tehnica este cunoscuta de ceva vreme in Thailanda si Coreea. Pe linga sosuri si mincaruri, adesea este folosit si in bauturi, pe care le indulceste.
Scris de Ziarul National
Usturoi negru pentru o respiratie proaspata
Ultimele știri
Elevii intră de vineri în vacanță, după finalizarea cursurilor/Când se vor întoarce în școli
Motiv de bucurie pentru școlari: vacanța bate la ușă!Au mai rămas doar câteva zile până la 1 mai și până la Sărbătorile Pascale...
Reguli noi pentru adulţii care pleacă din ţară cu minori care nu le sunt copii. A devenit mai simplu
Guvernul a luat o decizie ce uşurează, pentru adulţi, procedurile de ieşire din ţară cu minori care nu le sunt copii. Totul, cu scopul...